Home / Actualitate / Numeroase nereguli de igienă depistate de inspectorii sanitari luna trecută

Numeroase nereguli de igienă depistate de inspectorii sanitari luna trecută

Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Judeţene Suceava, în luna aprilie, a făcut recomandări, şi a aplicat pentru neconformitățile constatate 18 sancţiuni contravenţionale, respectiv 15 amenzi, în valoare totală de 38.800 lei şi 3 avertismente.

În perioada premergătoare sărbătorilor pascale inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţene Suceava au efectuat un număr de 97 de controale în unităţi de turism și alimentaţie publică. Potrivit șefului Serviciului de Control în Sănătate Publică, dr. Dinu SĂDEAN, pentru deficienţele de ordin igienico-sanitar constatate au fost recomandate măsuri de remediere şi s-au aplicat un număr 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.800 de lei. Dintre deficienţele constatate enumerăm: neefectuarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție în spațiul destinat preparării și depozitării mâncărurilor gătite, neasigurarea controlului şi înregistrării temperaturii în spaţiile frigorifice în care se păstrează produse alimentare perisabile, lipsa substanţelor biocide necesare efectuării operaţiunilor curente de dezinfecţie, lipsa marcării vizibile a suprafeţelor de lucru, potrivit reglementărilor în vigoare, lipsa dotării grupurilor sanitare pentru consumatori cu materiale și mijloace corespunzătoare pentru asigurarea igienei mâinilor, lipsa examenelor medicale periodice sau lipsa cursurilor de igienă ale personalului angajat care lucrează cu alimente.

Controalele efectuate în obiectivele din categoria nonaliment au cuprins un număr de 113 controale în obiectivele din categoria alimentare cu apă, 4 controale în unităţi de cazare hotelieră, 18 în pensiuni turistice, 3 în zone de locuit, 8 în unităţi comerciale, 1 în spălătorie auto, 1 în service auto, 8 în unităţi de desfacere produse cosmetice, 22 în cabinete de înfrumuseţare, 1 în cabinet de piercing şi tatuaje, 115 la utilizatorii profesionali de produse biocide, respectiv unităţi sanitare, unităţi de turism, cabinete de înfrumuseţare, 1 control într-o unitate de învăţământ, 22 în cabinete medicale de medicină de familie, 9 în cabinete medicale ambulatorii de specialitate, 13 în cabinete de medicină dentară, 2 în unităţi medico-sociale, 8 în centre de permanenţă, 2 în unităţi de imagistică medicală, 1 într-un laborator de analize medicale, 1 într-un laborator de tehnică dentară.

La obiectivele din categoria aliment, inspectorii Direcției de Sănătate Publică au efectuat: 11 controale la producători şi ambalatori, 2 la distribuitori şi transportatori, 104 la retaileri, 70 în unităţi din sectorul seviciilor alimentare, 10 la producătorii primari de produse alimentare care vând direct consumatorului final.

Oficialii instituției au mai enumerat alte câteva neconformităţi de ordin igienico-sanitar constatate pentru care s-au făcut recomandări, s-au dat avertismente sau amenzi: nesolicitarea emiterii vizei anuale pentru autorizaţia sanitară de funcţionare, neefectuarea examinărilor medicale de control periodic conform prevederilor legale în vigoare, neefectuarea cursurilor de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă, nerespectarea normelor igienico-sanitare în vigoare pentru zonele de locuit, lipsa documentelor de reglementare sanitară.

În categoria acţiunilor comune cu alte autorităţi, au fost efectuate verificări privind condiţiile de funcţionare asigurate în staţiile locale de alimentare cu apă potabilă a localităţilor, în colaborare cu Primăriile Bosanci, Calafindeşti, Dorneşti şi Voitinel, a încheiat directorul executiv dr. Liliana GRĂDINARIU.

Publicitate

Publicitate
serjexim

 

 

 

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Sancțiuni contravenționale în valoare de 78.000 lei aplicate de polițiști

La 03.06.2020, între orele 09.00 – 12.00, în baza planului cadru de acțiune aprobat la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.