Home / Actualitate / DSP anunță creșterea numărului de cazuri de rujeolă de la începutul anului

DSP anunță creșterea numărului de cazuri de rujeolă de la începutul anului

În contextul creșterii numărului de copii și adolescenți diagnosticați cu rujeolă în județul Suceava, Direcția de Sănătate Publică Suceava (DSP) reamintește părinților că singura metodă de prevenire a acestei boli este vaccinarea.

Contagiozitatea rujeolei este extrem de ridicată, un singur pacient putând îmbolnăvi la rândul său alte 16-18 persoane. “În condițiile în care de la începutul acestui an se înregistrează o creștere constantă a numărului de cazuri diagnosticate  și internate săptămânal, recomandăm prezentarea părinților cu copii nevaccinați (sau incomplet vaccinați), începând cu vârsta de 9 luni la medicii de familie pentru administrarea vaccinului” precizează directorul DSP Suceava, dr. Liliana  Grădinariu.

Schema de vaccinare care conferă protecție implică administrarea unei prime doze de vaccin la vârsta de 9 luni, urmată de revaccinare la vârstele de 12 luni și 5 ani.

Vaccinul administrat după schema corectă  este unul sigur și conferă imunitate, scutind copiii de riscul trecerii prin boală și/sau de apariția unor complicații potențial letale, informeză specialiștii DSP.

Aceștia reiterează că acțiunile de promovare a importanței vaccinării pentru sănătatea populației întreprinse de personalul medico-sanitar, susținute de toți factorii implicați în viața comunității, pot duce la realizarea unei acoperiri vaccinale optime.

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Sancțiuni contravenționale în valoare de 78.000 lei aplicate de polițiști

La 03.06.2020, între orele 09.00 – 12.00, în baza planului cadru de acțiune aprobat la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.