Home / Actualitate / Pompierii și Serviciul de Ambulanță în alertă, pe timpul Codului Roșu

Pompierii și Serviciul de Ambulanță în alertă, pe timpul Codului Roșu

Ca urmre a avertizării COD ROȘU de fenomene meteo periculoase, primită luni, ISU Suceava a transmis un mesaj de avertizare RO-ALERT către populația din zonele vizate, respectiv localitățile Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Frasin, Stulpicani, Vama, Păltinoasa, Cacica, Ostra, Frumosu, Mănăstirea Humorului, Pârteștii de Jos, Solca și Poieni-Solca.

Prin Dispeceratul comun ISU-SAJ s-au informat imediat toate primăriile din zonele respective, cu privire la atenţionările emise.

De asemenea, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava s-a activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei și la nivelul tuturor subunităților din județ s-a crescut capacitatea operațională, pentru asigurarea misiunilor specifice.

Potrivi ISU Bucovina, primele apeluri pe 112 au venit din zona comunei Stulpicani, localitățile Slătioara și Gemenea, de unde s-a anunțat că apa a intrat în curțile mai multor gospodării, iar la Gemenea, o turmă de bovine era blocată între ape.

La fața locului au intervenit lucrătorii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Stulpicani și au fost trimise echipaje ale pompierilor militari de la Garda de Intervenție Gura Humorului și de la Detașamentul Câmpulung Moldovenesc.

Deoarece apa s-a retras foarte repede, nu a mai fost necesară intervenția militarilor.

O altă consecință a fenomenelor meteo periculoase a fost rănirea unui bărbat de 52 de ani, care a fost lovit de trăsnet pe raza satului Dumbrava, comuna Grănicești. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD Terapie Intensivă Mobilă (TIM), care l-a stabilizat și la transportat, în stare de conștiență, la Unitatea de Primire Urgențe a spitalului județean Suceava, pentru investigații suplimentare.

Raportul DELGAZ-GRID menționează faptul că, la ora transmiterii comunicatului, nouă echipe lucrează pentru repunerea în funcțiune a două linii nealimentate, care deservesc 512 consumatori.

În perioada următoare, comisii mixte se vor deplasa în teren şi împreună cu autorităţile locale vor evalua pagubele generate de fenomenele meteo periculoase.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Foto: Ţigări în valoare de 125.000 lei, confiscate la frontiera de nord a României

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat la frontiera verde, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.