Home / Actualitate / Ofițer judiciarist cercetat de DNA Suceava

Ofițer judiciarist cercetat de DNA Suceava

Pentru 60 de zile, începând de vineri, 28 iunie, un ofițer de la IPJ Suceava se află sub control judiciar prin decizia procurorilor din cadrul Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție. Este vorba despre Gheorghe D., acuzat de luare de mită și folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Potrivit DNA, pe 25 ianuarie 2016, inculpatul D. Gheorghe, în calitate de ofițer de poliţie judiciară, a anunțat reprezentanții unei societăți comerciale despre controlul pe care urma să-l efectueze a doua zi la sediul firmei pe care aceștia o administrau și care avea ca obiect prevenirea exploatării, circulației, prelucrării și comercializării ilegale a materialului lemnos. În aceste condiții, în aceeași zi, din dispoziția unuia dintre administratori a fost mutată de la sediul societății o cantitate de aproximativ 88 de mp de masă lemnoasă fără acte de proveniență legală, pentru a nu fi descoperită cu prilejul controlului. A doua zi, după efectuarea controlului respectiv, executat într-un mod superficial, inculpatul a primit de la aceeași oameni de afaceri 3.000 de lei.

Inculpatului i s-a atras atenția că în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Printre altele, ofițerul nu are voie să părăsească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului din cadrul DNA Suceava care a dispus măsura și să nu comunice direct sau indirect, pe nici o cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Material lemnos confiscat de polițiști

La 12.08.2020, orele 01:20, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini a oprit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.