Home / Actualitate / Accident de muncă în Rădăuți: un muncitor ce lucra la montarea unui utilaj în parcul de distracții a căzut de la 3 metri

Accident de muncă în Rădăuți: un muncitor ce lucra la montarea unui utilaj în parcul de distracții a căzut de la 3 metri

Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată miercuri, în jurul orei 10:07,  prin apel la 112, de către un bărbat din Huși, judeţul Vaslui, cu privire la faptul că un alt bărbat, de 32 ani, tot din Huși, jud. Vaslui a căzut de pe o scară în centrul municipiului Rădăuți.

Bărbatul accidentat este angajat ca muncitor necalificat la o firmă cu sediul în Huși, jud. Vaslui, şi participa ca manipulant la pregătirile pentru montarea unui utilaj în parcul de distracții amplasat în parcarea centrală din Rădăuți. La un moment dat, bărbatul a urcat pe o scară înaltă de 3 metri, s-a dezechilibrat și a căzut pe trotuarul din beton, lovindu-se în zona capului. Acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuţi fiind diagnosticat cu „contuzie coloană cervicală, tasare vertebră, TCC”, urmând a fi transportat la Spitalul Județean Suceava pentru  examen de specialitate.

Inspectoratul pentru protecţia muncii din cadrul ITM Suceava a fost anunţat telefonic de producerea evenimentului de către administratorul firmei din municipiul Huși, muncitorul fiind cu contract de muncă și instructajul privind protecţia muncii fiind semnat la zi.

S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „nerespectarea măsurilor legale de securitate, şi sănătate în muncă” şi „vătămare corporala din culpă”.

 

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La 13.07.2020, orele 18.10, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Cajvana a primit spre punere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.