Dosare penale la regimul rutier

La 01.07.2019, ora 00.30, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Mihai Eminescu din localitate, autoturismul condus de un localnic de 29 de ani în care se afla ca pasageră proprietara vehiculului, o femeie de 29 de ani din aceeași localitate.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 29 de ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar femeia de 29 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Vultureşti

La 01.07.2019, ora 01.10, în timpul executării serviciului, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preuteşti a identificat pe raza comunei Vultureşti un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu răsturnat şi mai multe persoane în zonă.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Vulturești, un localnic de 22 de ani aflat sub influența băuturilor alcoolice a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat peste gardul imobilului unui localnic de 51 de ani.
În urma impactului, nu au rezultat victime, ci doar avarierea autoturismului și distrugerea gradului.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, interogând bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul este neînmatriculat, plăcuţa de înmatriculare fiind expirată din 13.05.2018 și fiind atribuită unui alt autovehicul.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, „punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare” şi „distrugere din culpă”, ce va fi soluționat procedural.

Mitocu Dragomirnei

La 01.07.2019, ora 20.20, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DJ 208D din comuna Mitocu Dragomirnei, autoturismul condus de un localnic de 44 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

C-lung Moldovenesc

La 05.07.2019, ora 01.30, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc a oprit pentru control pe str. Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de o localnică de 19 ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Vultureşti

La 05.07.2019, ora 18.35, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit pentru control pe DJ 208C din comuna Vultureşti, autoturismul cu număr provizoriu de înmatriculare condus de un localnic de 49 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Dornești

La 05.07.2019, ora 18.00, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Dornești, autoutilitara cu număr provizoriu de înmatriculare condusă de un localnic de 38 de ani.În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoutilitara nu este înmatriculată, numărul provizoriu fiind expirat din 25.08.2018. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Mariței

La 06.07.2019, ora 08.39, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce acționa pe DJ 209 D, în localitatea Mariței, a oprit pentru control autovehiculul condus de un bărbat de 29 ani, din comuna Pîrteștii de Jos, cu viteza de 62 km/h. Întrucât emana halena alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 0.51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i s-a recoltat proba biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
I s-a întocmit dosar penal.

Vicovu de Sus

La 06.07.2019, în jurul orei 12.00, o patrulă de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Calea Cernăuţi, pe raza oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 54 de ani, din comuna Udeşti.
Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul indicând valoarea de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Adâncata

La 06.07.2019, ora 23.20 patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, aflându-se în serviciul de patrulare pe D.N. 29A din localitatea Adâncata, a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 50 ani, din municipiul Suceava.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Județean Suceava pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de: ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.