Un mopedist și pasagera lui accidentați după ce s-au izbit de un stâlp din beton

Duminică, în jurul orelor 19:30, un tânăr de 21 ani, din com. Baia, în timp ce conducea mopedul, pe strada Prunului din localitatea Bogata, având ca și pasager o tânără de 19 ani din aceeași localitate, pe un carosabil din piatră și pământ, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un stâlp din beton,, informează IPJ Suceava cu precizarea că, din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului mopedului precum și a pasagerei.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În momentul accidentului nici conducătorul mopedului și nici pasagerul nu foloseau casca de protecție obligatorie.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”.

Tot, duminică,în jurul orelor 17.50, o patrulă de siguranță publică, în timp ce efectua  serviciul de patrulare pe raza cartierului Burdujeni cu autospeciala din dotare, pe strada  Jean Bart  din mun. Suceava, a observat un motociclu fără a avea montate plăcuțe de înmatriculare, care se deplasa pe trotuarul de pe partea dreaptă a drumului din direcția str. Jean Bart către str. Gheorghe Doja. S-a trecut la oprirea motociclului prin efectuarea de semnale acustice și luminoase, însă conducătorul motociclului a refuzat și și-a continuat deplasarea pe strada Jean Bart. Ajuns pe str. Florilor, conducătorul motociclului a coborât și a încercat să fugă, fiind prins și imobilizat.

Conducătorul motociclului a fost identificat ca fiind un tânăr de 25 ani din Mitocu Dragomirnei. Acesta a declarat verbal că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul, fapt rezultat și prin verificarea în bazele de date ale poliției. De asemenea, acesta a declarat că motociclul nu este înmatriculat și nu are asupra sa niciun document de proveniență.

Deoarece mirosea a alcool, a fost solicitat sprijinul Biroului Rutier Suceava, tânărul fiind testat și rezultând o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior conducătorul mopedului a fost condus la UPU Suceava pentru recoltarea de probe biologice.

S-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de către Biroul Poliției Rutiere Suceava.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.