Home / Sanatate / Măsuri de protejare în zilele cu caniculă, transmise de DSP Suceava

Măsuri de protejare în zilele cu caniculă, transmise de DSP Suceava

Având în vedere temperaturile crescute din această perioadă, Direcția de Sănătate Publică Suceava (DSP) transmite următoarele recomandări către populație privind efectele caniculei și a măsurilor pe care trebuie să le ia pentru protejarea stării de sănătate:

-să se evite expunerea prelungită la soare între orele 11 și 18.

-este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5/2 litri/zi), fără a aștepta senzația de sete. Este necesar un pahar de apă la fiecare 15-20 de minute.

-este recomandat consumul de fructe și legume proaspete (pepene roșu, galben, prune, castraveți, roșii), deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă.

-trebuie evitat consumul de alcool (inclusiv bere sau vin). Deoarece favorizează deshidratarea.

-se recomandă evitarea consumului de băuturi care conțin cofeienă (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deorece acestea sunt diuretice.

-dacă este absolut necesară expunerea la soare la orele amiezii, trebuie folosită o ținută adecvată: pălării de soare, haine ample, pe cât posibil din fibre naturale și în culori deschise.

-evitarea, pe cât posibil, a activităților exterioare care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit etc).

-preocuparea permanentă pentru starea de sănătate a celor dependenți de noi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilități), oferindu-le în mod regulat lichide, chiar dacă aceștia nu le solicită.

-păstrarea contactului permanent cu vecinii, rudele, cunoștințele care sunt în vârstă sau cu dizabilități și monitorizarea stării lor de sănătate.

Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a solicitat tuturor unităților sanitare din județ să asigure stocurile de medicamente de urgență, în special a medicamentelor pentru patologiile determinate/agravate de caniculă, funcționarea generatoarelor de rezervă și asigurarea rezervelor de apă propirii.

De asemenea, DSPJ Suceava a solicitat Serviciului de Ambulanță Județean Suceava activarea planului de intervenție al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava în perioadele de caniculă – cu stabilirea persoanelor responsabile, suplimentarea numărului de personal și a numărului de ambulanțe destinate intervenției. În perioadele cu temperaturi crescute vor fi mobilizate la capacitate maximă ambulanțele de tip A, B și C, dotate cu aer condiționat, cu aerul condiționat pus în funcțiune pe perioada de transport a pacienților, în vederea asigurării intervenției rapide la parametri optimi.

Publicitate
celilad-macheta

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Pacienții suceveni ce urmează tratamente pentru hepatită cronică C și ciroză hepatică C vor primi retețe gratuite lunar, cu interferon

Incepand din aceasta luna si CAS Suceava a fost desemnata, prin Ordin al Presedintelui CNAS, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.