Home / Actualitate / Controale pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

Controale pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat în perioada 05.08.-12.08.2019,  acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase, informează IPJ Suceava. Au fost efectuate 38 de verificări și controale și au fost constatate 2 infracțiuni. S-au aplicat 104 sancțiuni contravenționale, în valoare de 55.675 lei și au fost confiscați 65,10 m.c. material lemnos, în valoare de 20.776 lei.

IPJ Suceava exemplifică cu un caz înregistrat pe 09.08.2019. Astfel, în jurul orei 16.30, un echipaj mixt format din polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama și specialiștii Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control pe DJ 176 din comuna Frumosu, autoutilitara cu semiremorcă condusă de un bărbat de 26 de ani din comuna Marginea, care transporta material lemnos. În urma verificării avizelor de însoțire a materialului lemnos prezentate de conducătorul auto, echipa de control a constatat faptul că, datele aplicației informatice au fost generate și obținute din alt loc decât locul specificat în documente. În cauză s-a dispus sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 6.000 lei a societății din județul Maramureș emitente a avizelor pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și  confiscarea cantității de 51,34 m.c. lemn rotund de esență rășinoase, în valoare totală de 18.060 lei, ce a fost predată în custodie personalului silvic.

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați 438 pacienți, și anume 81 pacienți Covid-19 și 357 pacienti nonCovid, iar în secția ATI sunt internați un număr de 8 pacienți, din care 1 pacient este intubat

Astăzi, 05.07.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.