Home / Actualitate / Filtre ale poliției pe drumurile din județ

Filtre ale poliției pe drumurile din județ

Polițiștii IPJ Suceava au efectuat zilele trecute o serie de filtre polișienești. Este vorba despre o primă “acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool desfășurată de polițiști”.

Astfel, în perioada 10.08.-11.08.2019, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acțiune pe raza județului pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. În cadrul acțiunii au fost testați cu aparatul etilotest 267 de conducători auto. Au fost reținute 20 de permise de conducere și au fost aplicate 97 de sancțiuni contravenționale în valoare de 42.795 lei. Totodată, au fost reținute 6 certificate de înmatriculare și au fost constatate 10 infracţiuni la regimul rutier.

A doua, se referă la o “acțiune pentru creșterea gradului de siguranță publică pe raza orașului Siret”.

Mai exact, pe data de 10.08.2019, Poliția orașului Siret a organizat o acțiune punctuală pe raza de competență pe linia asigurării unui climat de ordine publică și siguranță rutieră. Au fost controlate 111 autovehicule și bagaje și au fost legitimate peste 100 de persoane. A fost constatată o infracțiune la regimul rutier și au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.650 lei.

În cadrul acțiunii, a fost reținut un permis de conducere și au fost retrase un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

Potrivit IPJ Suceava, pe 10.08.2019, ora 22.40, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe DJ 209D din comuna Bălcăuți, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de un localnic de 21 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind expirată din 09.08.2019. I s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați 438 pacienți, și anume 81 pacienți Covid-19 și 357 pacienti nonCovid, iar în secția ATI sunt internați un număr de 8 pacienți, din care 1 pacient este intubat

Astăzi, 05.07.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.