Home / Diverse / DE ADORMIREA MAICII DOMNULUI NU SE UREAZĂ „LA MULȚI ANI”

DE ADORMIREA MAICII DOMNULUI NU SE UREAZĂ „LA MULȚI ANI”

Sfânta Maria Mare este prăznuită de creştini pe data de 15 august, această zi fiind ziua în care se pomeneşte Adormirea Maicii Domnului sau, mai exact, trecerea sa în nefiinţă.

Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare de tristeţe pentru creştini pentru că se cinsteşte moartea şi înălţarea Fecioarei Maria cu trupul la cer. Conform tradiţiilor bisericeşti, pe data de 15 august, cu ocazia sărbătorii de Sfânta Maria – 2015 nu se spune „La mulţi ani” celor care poartă numele sfintei. Cei care poartă numele Sfintei Maria îşi vor serba onomastica pe 8 septembrie, de Sfânta Maria Mică, respectiv la Naşterea Maicii Domnului. Totuși, Biserica nu consideră greșit să spui „La mulți ani!” cu ocazia acestei sărbători, fiind considerată o sărbătoare plină a bucuriei. Moartea Maicii Domnului este mutare la Viață, după cum reiese și din troparul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului: „Mutatu-te-ai la viata ceea ce esti Maica Vietii”. Din acest motiv, această sărbătoare nu este tristă, ci plină de bucurie.

SUPERSTIȚII

Sărbătoarea vine şi cu o serie de superstiţii de Sfânta Maria Mare, care ar fi bine să nu fie trecute cu vederea. Între cele două sărbători dedicate Sfintei Maria – 15 august şi 8 septembrie, când se sărbătoreşte Naşterea Maicii Domnului – este timpul prielnic semănării grâului. În această zi de sărbătoare, orice floare culeasă de pe câmp sau de lângă orice șant banal capătă puteri tămaduitoare dacă este pusă la o icoană cu Maica Sfântă. Bărbații nu trebuie să se scalde în ape curgatoare dacă doresc să aiba o soartă liniștită. În toate casele, ușa de la intrare trebuie să fie deschisă pe parcursul întregii zile. Se spune că Fecioara Maria poate intra oricând în casele credincioșilor, pentru a le binecuvânta. Dacă în preajma acestei sărbători înfloresc trandafirii, vom avea o toamnă lungă și călduroasă.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Duminica Floriilor – Intrarea Domnului în Ierusalim

Duminica, 12 aprilie 2020, praznuim Intrarea Domnului in Ierusalim, calare pe manzul asinei, implinind astfel o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.