Foto arhiva

Nereguli privind transportul de material lemnos

O patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit marți, ora 18.15, pentru control pe  DN 15C din comuna Fântâna Mare, ansamblul rutier cu semiremorcă condus de un bărbat de 51 de ani, din municipiul Fălticeni, care transporta 43,47 m.c. cherestea de esență rășinoase, conform avizului de însoțire emis la data de 10.09.2019 de o întreprindere individuală din comuna Bogdănești.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea din documente, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici care, la 11.09.2019, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transportă 48,10 m.c. cherestea, cu 4,63 m.c. mai mult decât cantitatea menționată în avizul de însoțire.

În aceste condiții, s-a dispus sancționarea contravențională cu amendă în valoare de 3.000 lei a societății emitente a avizului pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea valorică a cantității de 4,63 m.c. cherestea de esență rășinoase, în valoare de 2.958 lei.

Miercuri, ora 13.00, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DC 57 din comuna Mitocu Dragomirnei, autoutilitara condusă de un bărbat de 31 de ani, din comuna Baia care transporta deşeuri de material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 2,50 m.c. lemn de foc din specia fag, provenit din deșeuri.

Șoferul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 400 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.