Au condus sub influența alcoolului și s-au ales cu dosare penale

Polițiștii rutieri au întocmit luni, acte pentru mai multe dosare penale pentru conducători de vehicule ce au condus beți. Potrivit IPJ Suceava, la ora 02.45, o patrulă  din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Traian Vuia din localitate, mopedul condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna Mitocu Dragomirnei. Fiindcă mirosea a alcool, conducătorul mopedului a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

La ora 12.15, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că, pe strada Aleea Saturn din localitate s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto vinovat pare sub influența alcoolului.

Din primele cercetări, polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, la 16.09.2019, în jurul orei 12.10, în timp ce conducea autoturismul pe strada Aleea Saturn din municipiul Suceava, un localnic de 51 de ani nu s-a asigurat la efectuarea mai multor manevre, ocazie cu care, a avariat 4 autoturisme staționate.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

La ora 18.35, Secția 13 Poliție Rurală Bălcăuți a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, un bărbat de 65 de ani, din comuna Șerbăuți, conduce autoturismul în timp ce se află sub influența alcoolului. În urma măsurilor operative întreprinse de polițiștii, autoturismul a fost identificat și oprit pe raza comuna Șerbăuți, procedând la legitimarea conducătorului auto. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Un adăpost de animale a ars în întregime. Focul a fost pus intenționat

Un adăpost de animale a ars în totalitate în noaptea de miercuri spre joi la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.