Acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice desfășurată de polițiști

La 18.09.2019, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava au organizat o acțiune punctuală pe raza județului pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase, ocazie cu care, pentru neregulile constatate pe linie de silvicultură, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale conform Legii nr.171/2010, în cuantum de 37.000 lei și s-a confiscat cantitatea de 8,132 m.c. cherestea tivită de esență rășinoase în valoare de 5.200 lei.
Exemple:
La 18.09.2019, în jurul orei 09.15, a fost oprit pentru control pe raza localității Vadu Moldovei, autoutilitara condusă de un bărbat de 34 de ani din comuna Cornu Luncii care transporta material lemnos. Întrucât existau suspiciuni cu privire la faptul că, bărbatul execută transporturi de material lemnos în mod repetat în baza aceluiași aviz de însoțire, echipa de control a efectuat verificări și a procedat la inventarierea materialului lemnos, rezultând un volum de 8,132 m.c. cherestea tivită de rășinoase fără documente legale. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 5.200 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Râșca.
La 18.09.2019, ora 08.20, echipa mixtă de control formată din polițiști și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava a constatat faptul că, un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Râșca a emis un aviz de însoțire a materialului lemnos pentru cantitatea de 5,00 m.c. lemn de foc din specia fag, materialul lemnos nefiind marcat cu amprenta dispozitivului dreptunghiular. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a lucrătorului silvic cu amendă în cuantum de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.
La 18.09.2019, ora 08.50, echipa de control a constatat faptul că, un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Râșca a emis un aviz de însoțire a materialului lemnos pentru cantitatea de 3,00 m.c. lemn de foc din specia fag, însă a încuviințat plecarea transportului fără a înscrie și codul online generat de aplicația informatică pe linie de silvicultură. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a lucrătorului silvic cu amendă în cuantum de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.