Home / Actualitate / Verificări la Șcheia pentru prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor

Verificări la Șcheia pentru prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor

Polițiști din cadrul  Poliției Municipiului Suceava și Secției 9 Poliție Rurală Șcheia împreună cu lucrători din cadrul Primăriei Comunei Șcheia și DGASPC Suceava au desfășurat, pe raza comunei Șcheia, o acțiune pe linia prevenirii delincvenței juvenile și victimizării minorilor, a depistării persoanelor cu ședere nelegală, a celor voiajoare ce nu-și justifică legal prezența și/sau urmărite în temeiul legii, dar și pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, informează IPJ Suceava.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 105 persoane, s-a asigurat consilierea a 7 persoane și au fost atenționate verbal 11 persoane. Polițiștii au mai controlat 3 autovehicule și au  aplicat o sancțiune contravențională pentru încălcarea prevederilor OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

De asemenea, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Primăriei Comunei Șcheia–Autoritatea Tutelară, precum și a lucrătorilor din cadrul DGASPC Suceava, au fost efectuate verificări la 14 familii în scopul prevenirii delicvenței juvenile și victimizării minorilor, ocazie cu care au fost identificate 3  cazuri de neglijență în familie, iar în funcție de datele obținute în urma monitorizării acestora urmează a fi demarate demersurile procedurale în vederea instituirii unor măsuri de protecție pentru copii. Totodată, au fost efectuate verificări la locuințele a patru minori care se află sub control judiciar și la locuințele a trei persoane care anterior au plecat voluntar de la domiciliu.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto: 7 persoane au fost implicate într-un accident rutier pe raza comunei Ilișești

Astăzi în jurul orei 15:20, a avut loc un accident rutier pe raza comunei Ilișești. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.