Home / Actualitate / Două ordine de protecţie provizorie și reținerea unui bărbat care a încălcat un astfel de ordin

Două ordine de protecţie provizorie și reținerea unui bărbat care a încălcat un astfel de ordin

Poliţiştii care intervin la  cazuri de violență domestică pot emite, după analizarea situației pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător.

Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc.

Siguranța în familie și prevenirea violenței domestice sunt priorități ale polițiștilor suceveni în anul 2019.

În acest cotext, în cursul zilei de ieri, polițiștii au emis un ordin provizoriu de protecție și au dispus reținerea unui bărbat care a încălcat un astfel de ordin.

Mai exact, la orele 2340, polițiștii Secției 11 de Poliție Pojorâta au fost sesizați prin S.N.U.A.U 112 de către o tânără din com. Izvoarele Sucevei, sat Brodina, despre faptul că un bărbat, concubinul mamei sale, o agresează pe aceasta pe fondul unui scandal la domiciliu.

S-a constatat că în jurul orei 21.30, bărbatul de 41 ani, din com. Pojorâta, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a provocat scandal la domiciliul său, a amenințat-o pe concubina sa cu acte de violență și a lovit-o. Femeia de 41 ani, din Brodina a solicitat intervenția la fața locului a unui echipaj medical întrucât susținea că nu se simte bine.

Persoanei vătămate i s-a adus la cunoștință să se prezinte la un cabinet medico-legal în vederea eliberării unui certificat medico-legal.

A fost emis un ordin de protecție provizoriu pentru victima împotriva agresorului, în care s-a stabilit ca acesta să părăsească domiciliul comun și să nu se apropie la o distanță minimă de 100 de metri față de victimă și față de domiciliul acesteia.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”violența în familie”, cercetările urmând a fi continuate de Postul de Poliție Izvoarele Sucevei.

Tot joi, în jurul orelor 20:17, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați telefonic de către o femeie de 38 ani, domiciliată în comuna Frătăuții Vechi, sat Măneuți, cu privire la faptul că fostul ei soț de 41 ani, a încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis împotriva sa de către Judecătoria Rădăuți la 16.10.2019, respectiv a pătruns fără drept în curtea locuinței comune de domiciliu, a luat legătura fără drept cu cele trei persoane care se aflau în curtea imobilului, provocând scandal și proferând amenințări. La deplasarea la fața locului s-a constatat faptul că cele sesizate se confirmă, bărbatul fiind identificat în curtea locuinței, din comuna Frătăuții Vechi, manifestând un comportament agresiv.

Din verificările efectuate în cauză a rezultat faptul că la 16.10.2019 Judecătoria Rădăuți, a emis Ordin de protecție împotriva bărbatului de 41 de ani, domiciliat în comuna Frătăuții Vechi, sat Măneuți, prin care a stabilit evacuarea temporară a acestuia din locuință pentru o perioadă de 6 luni, începând cu data de 16.10.2019. Conținutul ordinului de protecție i-a fost adus la cunoștință în ziua de 17.10.2019, în intervalul 06.00-07.00, iar în seara zilei de 17.10.2019, în jurul orei 20.00, acesta a încălcat dispozițiile instanței.

Bărbatul a fost condus la sediul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, iar în urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de acesta pentru comiterea infracțiunilor de ”încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție” și  ”amenințarea”,  iar prin ordonanța organului de cercetare penală, s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, de la 18.10.2019, ora 00.55. Bărbatul a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Cercetările sunt continuate de Secția 4 Poliție Rurală Gălănești, dosarul penal urmând a fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

La nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 2.240 de persoane declarate vindecate

Astăzi, 25.05.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate la nivel județean există: în autoizolare la domiciliu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.