Home / Actualitate / Încă un pas pentru includerea Spitalului Județean în programul de montare de stent la cardiacii cronici

Încă un pas pentru includerea Spitalului Județean în programul de montare de stent la cardiacii cronici

CAS Suceava a avizat favorabil chestionarul de evaluare si indeplinirea criteriilor in vederea includerii Spitalului Judetean de Urgenta Suceava in Programul national de boli cardiovasculare pentru tratamentul gratuit al pacientilor cu stenoze arteriale severe prin proceduri de dilatare percutana (montare de stent la pacientii cronici) si a transmis Casei Nationale de Asigurari de Sanatate o solicitare de includere a unitatii sanitare in acest program.

Ca urmare a acestui demers, in Monitorul Oficial nr. 833/14.10.2019 a fost publicat Ordinul Presedintelui CNAS nr. 898 din 7 octombrie 2019 care prevede nominalizarea Spitalului Judetean de Urgenta Suceava in Programul national de boli cardiovasculare pentru tratamentul gratuit al pacientilor cu stenoze arteriale severe prin proceduri de dilatare percutană.

“Institutia noastra a instiitat Spitalul Judetean Suceava referitor la aceste prevederi legale, urmand ca in momentul alocarii bugetului sa incheiem un act aditional pentru furnizarea serviciilor medicale.

CAS Suceava urmareste asigurarea accesului cetatenilor din judet la servicii medicale care acopera toata patologia, inclusiv cazurile complicate. Astfel, in acesta luna, institutia noastra a suplimentat bugetul alocat Spitalului Judetean Suceava cu suma de 282 mii lei. Aceasta suma, acordata pentru prima data, reprezinta complexitatea suplimentara a cazurilor tratate in sectia de terapie intensiva, unitatea sanitara indeplinind criteriile prevazute de legislatia in vigoare pentru a obtine acest buget suplimentar.”a detaliat președintele director al CAS Suceava, dr. Claudiu Cobuz.

Acesta a mai adăugat că, în calitate de administrator al bugetului Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate CAS Suceava face toate demersurile pentru ca asiguratii judetului sa beneficieze de servicii medicale performante si de o buna calitate.

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

La nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 2.240 de persoane declarate vindecate

Astăzi, 25.05.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate la nivel județean există: în autoizolare la domiciliu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.