Home / Actualitate / Condiții de studiu mai bune pentru 40.000 de elevi, în urma unei investiții de 3,5 milioane de euro realizată de E.ON România

Condiții de studiu mai bune pentru 40.000 de elevi, în urma unei investiții de 3,5 milioane de euro realizată de E.ON România

Şcoala Gimnazială „Luca Arbure” din comuna Arbore este una dintre cele 9 şcoli din țară dotate în acest an cu sisteme de iluminat cu leduri.

Care este legătura între lumina din sălile de curs și performanțele educaționale? Studiile au demonstrat că, indiferent de ciclul de învățământ, de la cel primar și până la cel universitar, un sistem de iluminat corespunzător poate contribui în mod simțitor la ridicarea nivelului de învățare. Altfel spus, lumina adecvată creează o atmosferă de studiu prietenoasă, impulsionând astfel nivelul de concentrare și înțelegere a informațiilor transmise la ore. Pe lângă acestea, dacă vorbim despre sisteme de iluminat bazate pe tehnologie led, avantajele pot fi cuantificate prin scăderea facturii la energie, dar și prin contribuția la eforturile de reducere a emisiilor de CO2.

Acestea sunt și obiectivele proiectului „Energie în școlile copilăriei”, derulat încă din anul 2012 de compania E.ON România și prin care au fost investite peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu şi eficientizarea consumului de energie prin iluminarea bazată pe tehnologie led a sălilor de clasă. Până în prezent, programul a acoperit 63 de unități școlare din 18 județe, având circa 40.000 de elevi și profesori drept beneficiari direcți.În total au fost montate 32.500 de corpuri de iluminat noi și 80.000 tuburi led.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada aprilie-octombrie, incluzând în acest an Şcoala Gimnazială „Luca Arbure” un punct de referinţă în educaţia copiilor din localităţile Arbore, Clit şi Bodnăreni. Diversitatea programelor educaţionale prin care elevii se implică în păstrarea tradiţiilor sau în concursul de matematică interjudeţean „Isteţii D’Arbore”, alături de iniţiativele pentru dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale şiactivităţilesusţinute de voluntariat în comună, arată încă o dată că cei 900 de copii, alături de profesorişipărinţisţiu că „Educaţia întregii lumi este mai presus de orice”.

Corpurile de iluminat cu tehnologie led aduc o economie semnificativă de electricitate pentru iluminat, ceea ce se traduce pentru beneficiari prin facturi mai mici pentru energia electrică. Mai mult, iluminatul cu led are o durată de viaţă de câteva ori mai mare faţă de sistemele clasice, între 50.000 şi 100.000 de ore de funcţionare, şi o luminozitate superioară, respectiv 98% din cea naturală.

Proiectul a continuat şi în acest an în 9 şcoli din judeţele Cluj, Timiș, Alba, Neamț, Botoșani şi Suceava, fiind înlocuite 5.000 de corpuri de iluminat și montate 12.000 de tuburi led, în urma unei investiții de 550.000 de euro de care vor beneficia circa 5.300 de elevi și profesori.

“Ne implicăm constant în proiecte de responsabilitate socială destinate comunităților în care activăm, iar susținerea educației este una dintre direcțiile strategice urmărite în cadrul acestor preocupări. Dorim să contribuim activ la formarea generației viitoare, la creştereaperformanţelorşcolareşi la îmbunătățirea condițiilor din sălile de curs”, a declarat Anca Dragu, Director General Adjunct E.ON România.

Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu peste 13,8 milioane euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative ridicându-se la aproximativ 310.000.

Numai în domeniul educaţiei au fost derulate proiecte de peste 6,5 milioane euro, de acestea beneficiind peste200.000 de copii.

Unităţile şcolare incluse în proiectul Energie în şcolile copilăriei 2019 sunt: Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba Iulia. Jud. Alba; Liceul Teoretic Petru Maior – Ocna Mureș, jud. Alba; Şcoala Gimnazială Comuna Timişeşti, jud. Neamț; Şcoala Gimnazială nr. 1 Săveni, jud. Botoșani;  Școala Gimnazială Luca Arbure, jud. Suceava; Şcoala Gimnazială Comuna Giera, jud. Timiș;Şcoala Gimnazială nr 4 Lugoj, jud. Timiș; Şcoala Gimnazială Ion Creangă, Cluj-Napoca, jud. Cluj și Şcoala Generală Lucian Blaga Ocna Mureş, jud. Alba.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Material lemnos în valoare de 31.845 lei confiscat de polițiști

În perioada 07.07-08.07.2020, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică – Biroul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.