Home / Actualitate / Gospodărie în flăcări, la miez de noapte, în Botoșana. 8 autospeciale de stingere s-au luptat cu focul până dimineață.

Gospodărie în flăcări, la miez de noapte, în Botoșana. 8 autospeciale de stingere s-au luptat cu focul până dimineață.

La miezul nopții, astăzi, militarii Gărzilor de Intervenție Solca și Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Botoșana, Comănești, Arbore, Cajvana și Cacica au intervenit cu 8 autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, din localitatea Botoșana. Existența focului a fost anunțată prin apel la 112, la ora 1:31, iar la sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit și la anexele gospodărești, cu pericol de propagare la vecinătăți. “Dezvoltarea și propagarea flăcărilor a fost favorizată de observarea și anunțarea târzie a incendiului, dar și de construcțiile majoritare din lemn” informează purtătorul de cuvânt al ISU Bucovina, slt Alin Găleată.

Incendiul a fost lichidat la ora 7:20, dar au ars: acoperișul locuinței pe aproximativ 170 mp, depozitul de furaje și adăpostul de animale, corp comun, pe aproximativ 150 mp, bucătăria de vară pe 60 mp, circa 4 tone de fân, 20 metri cubi lemn de foc și alte bunuri din gospodărie (casnice, utilaje agricole etc.). S-au degradat pereții portanți și tavanul casei. În incendiu au pierit două vaci, trei viței și 16 porci.

Potrivit ISU, flăcările au izbucnit la bucătăria de vară, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric, neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat gospodăria învecinată, cu bunurile aferente.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

La nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 2.240 de persoane declarate vindecate

Astăzi, 25.05.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate la nivel județean există: în autoizolare la domiciliu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.