Home / Actualitate / Controale ale polițiștilor pentru combaterea activităților ilicite rezultate din operațiuni cu autovehicule dezmembrate sau scoase din uz. S-a găsit o mașină cautată de danezi.

Controale ale polițiștilor pentru combaterea activităților ilicite rezultate din operațiuni cu autovehicule dezmembrate sau scoase din uz. S-a găsit o mașină cautată de danezi.

În baza Planului de Acțiune al I.G.P.R., Serviciul Arme Explozivi Substanțe Periculoase în cooperare cu Serviciile Investigații Criminale și Investigarea Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Suceava și reprezentanții Gărzii Naționale de  Mediu – Comisariatul Județean Suceava, a organizat în perioada 21.10.-25.10.2019, o acțiune punctuală pe raza județului pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite rezultate din operațiuni cu autovehicule dezmembrate sau scoase din uz, ocazie cu care au fost controlate 7 societăți economice, fiind întocmite 5 dosare penale pentru comiterea infracțiunii de „neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri” și aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 lei, dintre care 2 la Legea nr.12/1990  și 1 la O.U.G. nr.856/2002.

Totodată, a fost indisponibilizată cantitatea de 4.800 litri substanțe periculoase (uleiuri uzate) și 6.130 kg. deșeuri periculoase (acumulatori auto și filtre auto uzate), respectiv un autoturism căutat de autoritățile daneze din data de 28.01.2018, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, ce va fi soluționat procedural.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 27.05.2020, ora 08.27, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ștefan cel Mare din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.