Home / Actualitate / Ziua Internaţională a Radiologiei- 8 Noiembrie 2019

Ziua Internaţională a Radiologiei- 8 Noiembrie 2019

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Suceava, în colaborare cu  medicii radiologi, imagiști, tehnicienii și profesioniștii din domenii conexe, celebrează în data de 8 noiembrie 2019 Ziua Internaţională a Radiologiei cu tema „Imagistica Sportivă”.

Potrivit directorului DSPJ Suceava, dr. Liliana Grădinariu prin tematicile alese campania are în vedere conştientizarea şi informarea populaţiei cu privire la: Potenţialul medical şi ştiinţific al imagisticii medicale; Rolul esenţial al radiologilor şi al imagiştilor în cadrul echipei medicale; Standardele educaţionale şi profesionale crescute solicitate personalului care lucrează în domeniul imagisticii medicale.

Campania are ca scop evidenţierea rolului esenţial pe care specialiştii din domeniul imagisticii îl joacă în detectarea, diagnosticul şi managementul bolilor musculo-scheletale, aceştia contribuind la creşterea calităţii tratamentului acestor pacienţi.

Obiectivele campaniei sunt creşterea nivelului de informare a populaţiei cu privire la rolul radiologiei şi a imagisticii în cadrul unor îngrijiri de sănătate sigure, precum şi îmbunătăţirea înţelegerii poziţiei pe care medicii şi tehnicienii radiologi îl ocupă în procesul de acordare a îngrijirilor de sănătate.

Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, asigură coordonarea la nivel naţional a acestei campanii.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Material lemnos confiscat de polițiști

Gura Humorului Un echipaj rutier din cadrul Poliției oraşului Gura Humorului la 18.02.2020, în jurul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.