Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier

Dosare penale la regimul rutier

La 08.11.2019, în jurul orei 17.30, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 177A din comuna Stulpicani, un localnic de 27 de ani a efectuat regulamentar manevra de depășire a mopedului condus de un minor de 16 ani din aceeași localitate, însă, după circa 500 de metri, conducătorul mopedului a încercat să efectueze la rândul său manevra de depășire a autoturismului, însă, din cauza faptul că din sens invers circula un autoturism, a renunțat și s-a lovit în partea din spate a autoturismului. Cei doi participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru mopedist, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Adâncata

La 08.11.2019, ora 20.40, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DC 54 din comuna Adâncata, autoturismul condus de un bărbat de 26 de ani din comuna Zvoriștea. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Vatra Dornei

La 08.11.2019, în jurul orei 19.25, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe str. Unirii din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 35 de ani din comuna Dorna Arini. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Frumosu

La 08.11.2019, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe raza comunei Frumosu, autoturismul condus de un localnic de 40 de ani.Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Câmpulung Moldovenesc

La 09.11.2019, în jurul orei 05.15, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Câmpulung Moldovenesc, a oprit pe str. Calea Transilvaniei la intersecție cu str. Nicolae Iorga din municipiul Câmpulung Moldovenesc, autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 27 de ani, localnic, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
I s-a întocmit dosar penal.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Doi cetăţeni marocani depistaţi la frontiera cu Ungaria

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au depistat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.