Home / Actualitate / Lemn cu nereguli

Lemn cu nereguli

Marți, în jurul orei 09.30, un echipaj din cadrul Poliției orașului Solca a oprit pentru control pe str. Tomșa Vodă din localitate, autoutilitara condusă de un bărbat de 46 de ani din comuna Păltinoasa care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 4,79 m.c. lemn de foc de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 525 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Solca.

La 12.11.2019, ora 13.00, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a identificat pe drumul forestier Râșcuța, din comuna Râșca, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 43 de ani din comuna Bogdănești  care transporta material lemnos.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la repetabilitatea transportului de material lemnos prin folosirea aceluiași aviz de însoțire prezentat pentru control de conducătorul auto, polițiștii au efectuat verificări, stabilind  faptul că, în data de 12.11.2019 după ora 09.00, ansamblul rutier a efectuat un prim transport de material lemnos,  iar în jurul orei 13.00 a fost identificat de polițiști efectuând al doilea transport. În cauză s-a solicitat sprijinul specialiștilor Ocolului Silvic Râșca, care, în urma inventarierii materialului lemnos au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 49,86 m.c. buștean pentru gater din specia brad, cu 0,86 m.c. mai mult decât cea din documente.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar întregul materialul lemnos în valoare de 14.577 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Râșca.

La 12.11.2019, ora 16.50, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc, a oprit pentru control pe str. Mihai Eminescu din localitate, autoutilitara condusă de un localnic de 19 ani, care transportă material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 2,02 m.c. lemn de foc de esență rășinoase

 

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier

La 01.07.2020, orele 12.10, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.