Home / Actualitate / Foto: Grădinița ,,PRICHINDEL”- O GRĂDINIȚĂ pentru toți, O ȘANSĂ pentru fiecare

Foto: Grădinița ,,PRICHINDEL”- O GRĂDINIȚĂ pentru toți, O ȘANSĂ pentru fiecare

Într-o lume și un timp al mondializării, diversității și mobilității, toleranța, în familie, în școală, în grădiniță, în comunitate, este mai necesară ca oricând. Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Prichindel” Suceava îndrumați și coordonați de director-prof. Dorina Dunăreanu, prof. Paraschiva Gheață, prof. Carmen Ilie, Carmen prof. Beligan și prof. Tatiana Apetrei-consilier educativ, au marcat ZIUA TOLERANȚEI, printr-o activitate desfășurată în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 10 din Suceava intitulată ,,O grădiniță pentru toți, o șansă pentru fiecare“. Scopul activității a fost familiarizarea copiilor cu semnificaţia zilei de 16 NOIEMBRIE.

Sub îndrumarea doamnei profesor psiholog Vîrvara Daniela, elevii clasei a VII-a au prezentat celor mici o piesă de teatru-forum în care au dezbătut o problemă actuală-bullying-ul. Luându-se apoi de mânuțe, toți copiii au dansat ,,Dansul prieteniei,, iar în final ,,TOLERANȚA” a fost cuvântul cheie al zilei, cei mari ajutându-i pe cei mici să realizeze desene care să reflecte prietenia și acceptarea celuilalt.

În finalul activității toți cei implicați în activitate au înțeles că asemănările dintre noi sunt mai importante decât diferenţele. A fi tolerant înseamnă a fi deschis şi receptiv la frumuseţea diferenţelor dintre oameni. Ne putem considera toleranţi atunci când respectăm alte puncte de vedere, chiar dacă nu suntem de acord cu ele. Toleranţă înseamnă să luăm atitudine şi să arătăm respect faţă de esenţa umană a fiecărei persoane.

Foto

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier

La 01.07.2020, orele 12.10, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.