Home / Actualitate / Campaniei ”19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”

Campaniei ”19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”

Asociația de ajutorare a copiilor și tinerilor dotați, talentați și din sistemul de protecție a copilului aflat în dificultate ”EUROACTIV” Suceava și Compartimentul de Analiză și prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, au organizat Acțiunea Educă-l, nu-l lovi! STOP VIOLENȚA!” desfășurată la Centrul de Servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate din Fălticeni unde au participat elevii și tinerii instituționalizați. La acțiune au participat tinerii instituționalizați care sunt elevi la liceele din Localitatea Fălticeni.

Acțiunea face parte din cadrul Campaniei ”19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”.

Acțiunea a fost coordonată de prof. Mihai Greciuc – președintele Asociației ”EUROACTIV” și de comisarul șef de poliție domnul Ionuț Epurean din cadrul IPJ Suceava și sprijinită de doamnele Gabriela Curtui și Anca Băițan – coordonatoarele Centrului de Servicii comunitare din Fălticeni.

Au fost dezbătut subiecte de prevenirea fenomenului de bulling, a segregării școlare, aspecte privind răspunderea penală a minorilor, consecințe ale furturi, siguranță rutieră, siguranță în mediul online, ”de ce să avem un cazier judiciar curat”, Abuzul sexual, Neglijarea copiilor, Exploatarea prin muncă a copiilor, Pedeapsa corporală, Vânzarea copiilor, Prostituţia infantilă, Pornografia infantilă, Traficul de copii, Practici tradiţionale dăunătoare asupra copiilor, Copiii străzi, Discriminare bazată pe criterii de sănătate/handicap, Dependenţa şi abuzul de substanţe, Malnutriţia copiilor, Pericolele TIC (tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor) şi a comunicării virtuale, Răpirea copiilor, Justiţia juvenilă şi copiii lipsiţi de libertate.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Dosar penal la regimul rutier

La 05.08.2020, orele 03.20, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.