Home / Actualitate / 22 de suceveni au cerut formulare speciale de la CAS ca să se poată trata în afara țării

22 de suceveni au cerut formulare speciale de la CAS ca să se poată trata în afara țării

De la inceputul acestui an CAS Suceava a eliberat un numar de 22 formulare europene S2 (E112) prin care persoanele asigurate pot beneficia de tratament in statele membre ale Uniunii Europene, in conditiile in care tratamentul respectiv se regaseste printre serviciile medicale prevazute în pachetul de servicii de baza si nu i se poate acorda în intervalul de timp necesar în mod normal pentru obtinerea tratamentului respectiv în România, luând în considerare starea curenta de sanatate a persoanei solicitante si evolutia probabila a bolii. Prin intermediul acestor formulare S2 (E112) pacientii au efectuat tratament gratuit in strainatate, acestia adresandu-se unor unităţi sanitare din Italia, Ungaria, Austria, Elvetia si Germania. Aceste formulare au fost acordate pentru pacienti cu afectiuni neurologice, pediatrice, ortopedice, dermatologice, boli ale sistemului circulator, afectiuni oncologice si afectiuni ORL.

Contravaloarea estimată a serviciilor medicale obținută în baza acestor formulare este de 168.785 EURO.

“De remarcat cazul unei gravide, care s-a adresat in luna octombrie institutiei noastre solicitand eliberarea unui formular european S2 (E112) cu care sa se deplaseze in Germania pentru a primi servicii medicale decontate din Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate. Patologia care a determinat aprobarea si eliberarea formularului S2 a fost o malformație cardiacă severă (trunchi arterial comun) a fatului, diagnosticata antenatal. In felul acesta, CAS Suceava a eliberat formularul S2 pentru persoana însărcinată în 33 săptămâni, care a născut in Germania, la o clinică specializată în chirurgie cardiovasculară pediatrică.

Dupa nastere, institutia noastra a eliberat, conform legislației în vigoare, un al doilea formular european S2 (E112), de această dată pentru nou-născut pentru a fi supus intervenției chirurgicale specifice, care a salvat viata micutului pacient.

De fiecare data CAS Suceava a analizat si aprobat prompt solicitarile medicale, astfel incat asiguratii sa poata beneficia de servicii medicale de calitate atat in tara, cat si in strainatate” a punctat directorul CAS Suceava dr. Claudiu Cobuz.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto: 7 persoane au fost implicate într-un accident rutier pe raza comunei Ilișești

Astăzi în jurul orei 15:20, a avut loc un accident rutier pe raza comunei Ilișești. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.