Home / Actualitate / Școala “Ion Irimescu” Fălticeni va fi reabilitată și modernizată

Școala “Ion Irimescu” Fălticeni va fi reabilitată și modernizată

Primarul municipiului Fălticeni Gheorghe Cătălin Coman a anunțat că astăzi, 29 noiembrie 2019, a fost semnat contractul pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale “Ion Irimescu”. Lucrările vor avea o durată de 12 luni și vor fi realizate de societatea Iuli-Miha SRL, din Dolhești, județul Suceava.

Finanțarea proiectului, în valoare de 2.558.500 de lei (inclusiv TVA), este asigurată din Fondul de Dezvoltare și Investiții, gestionat de Comisia Națională de Strategie și Prognoză.

Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în perioada următoare.

Intervențiile care vor fi realizate prin proiect, urmăresc repararea, amenajarea şi modernizarea clădirii: săli de clasă și cabinete, holuri, grupuri sanitate, acoperiș, instalațiile de iluminat, alimentarea cu apă, energie termică.

Școala Gimnazială “Ion Irimescu” este una dintre cele mai vechi din Fălticeni, cu 146 de ani de existență. Încă de la inaugurare, în anul 1897, clădirea a avut doar destinație de școală.

“În pragul sărbătorilor de iarnă, venim cu o veste bună pentru cadrele didactice și cei peste 700 de elevi care își desfășoară activitatea la această școală. Reușim astăzi să demarăm un proiect așteptat de mult timp la Școala 2 (școala de la piață, cum este cunoscută de toți fălticenenii) . Vom reabilita și moderniza clădirea unei școli cu o istorie îndelungată, care a dat acestor locuri și țării oameni valoroși, cum ar fi scriitorul Mihail Sadoveanu și academicienii Petre Jitariu și Mihai Băcescu. Peste un an, la finalizarea lucrărilor vom avea încă o unitate de învățământ care va oferi condiții de studiu în conformitate cu cerințele actuale.” aspus Gheorghe Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni.

Acesta a menționat că la Școala Gimnazială “Ion Irimescu”, Primăria Fălticeni are în derulare încă un proiect. Este vorba despre construirea unei cantine, pentru elevii care studiază în sistemul Step-by-step,  un proiect pilot pentru municipiul Fălticeni, finanțat exclusiv din bugetul local. Invstiția are o valoare de peste 1,1 milioane de lei.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 27.05.2020, ora 08.27, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ștefan cel Mare din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.