Home / Actualitate / Polițiști în stradă la controale pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool

Polițiști în stradă la controale pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool

Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat în perioada 29.11.-01.12.2019, o acțiune punctuală pe raza județului, pe una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave, respectiv conducerea de vehicule pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.

În cadrul acțiunii au fost testați cu aparatul etilotest 359 conducători auto fiind constatate 10 infracţiuni la regimul circulației rutiere, din care 7 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și 3 alte cause. De asemenea, au fost aplicate 167 sancţiuni contravenționale, în valoare de 73.710 lei.

Au fost reținute 17 permise de conducere din care 5 pentru alcool și 12 pentru alte abateri și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

IPJ Suceava exemplifică:

Pe 29 noiembrie, ora 17.15, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe DC 13 din comuna Bogdănești, autoturismul condus de un localnic de 18 ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Pe 1 decembrie, în jurul orei 01.30, o patrulă mixtă poliție-jandarmi a oprit pentru control pe str. Calea Bucovinei din municipiul C-lung Moldovenesc, autoturismul condus de un localnic de 25 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Dosar penal la regimul rutier

La 05.08.2020, orele 03.20, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.