Ședință CJSU după ce două persoane au ajuns la spital după dezinsecția pe scara unui bloc din municipiul Suceava

După intervenția în cazul persoanelor afectate de o acțiune de dezinsecție, pe scara unui bloc din municipiul Suceava, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava s-a întrunit în cadrul unei ședințe Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, cu participarea prefectului Alexandru Moldovan, a inspectorului șef al pompierilor militari, Colonelul Costică Ghiață, a inspectorului șef al I.J.J. Suceava, Lt.col. Mihai Lungu, a directorului executiv al D.S.P. Suceava, dr. Liliana Grădinariu și a directorului executiv al D.S.V.S.A. Suceava, dr. Dănuț Corneanu. La ședință a participat și reprezentantul firmei care a efectuat acțiunea de dezinsecție, doctorul Constanin Știrbu.

Reamintim, că sâmbătă, la ora 11:14, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru preluarea a două persoane (un bărbat 70 ani și o femeie 67 ani), care acuzau probleme medicale, ca urmare a unor activități de dezinsecție pe scara blocului. Echipajele s-au deplasat la locul intervenției cu două autorurisme de serviciu, o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă, un echipaj C.B.R.N. (Chimic-Biologic-Radiologic-Nuclear), un echipaj SMURD TIM (Terapie Intensivă Mobilă) și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.
Cele două persoane au fost preluate de echipajele medicale și transportate la Unitatea de Primire Urgențe Suceava, pentru investigații medicale.
La locul intervenției, au fost executate patru măsurători cu aparate specifice din dotarea autospecialei C.B.R.N., nefiind înregistrate concentrații de substanță de dezinsecție volatilă.
Au fost ventilate natural și artificial casa scărilor, subsolurile și apartamentul unde locuiau cele două persoane afectate.
Dezinsecția a fost executată de către o firmă specializată și autorizată, iar insecticidul folosit a fost K-Othrine (pesticid autorizat).
După ce s-a stabilit că în zonă nu există niciun pericol, proprietarii au revenit în locuințe.

În cadrul ședinței s-a menționat faptul că firma respectivă a fost auditată în cursul acestei săptămâni de către o comisie mixtă formată din reprezentanți ai I.P.J. Suceava, D.S.P. Suceava și ai D.S.V.S.A. Suceava, care nu au identificat neconformități. De asemenea, s-au dispus măsuri cu caracter preventiv, care să asigure o relaționare mai eficientă între operatorii care execută acest gen de lucrări și instituțiile care au competențe în gestionarea situațiilor specifice.
În acest sens, prefectul Alexandru Moldovan a dispus ca prin intermediul D.S.V.S.A. Suceava să fie transmise celor 56 de operatori autorizați din județ, pe acest gen de lucrări, recomandarea ca anterior executării lucrărilor de dezinsecție/deratizare, aceștia să notifice I.S.U. Suceava. Astfel, relaționarea într-o posibilă situație similară, va fi mult mai facilă.

La punctul doi al ședinței, prefectul Alexandru Moldovan a solicitat relatarea intervenției din dimineața acestei zile, referitor la îndepărtarea turmei de porci mistreți care a intrat în zona populată a municipiului Suceava.
Din expunerea inspectorului șef al I.J.J. Suceava, a rezultat faptul că acțiunea de îndepărtare a turmei de animale s-a făcut fără ca populația să fie pusă în pericol.
Prefectul județului a solicitat să se asigure și pe viitor o comunicare optimă și intervenții operative în situații similare.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.