Home / Actualitate / Bani pentru medicamente, servicii medicale în ambulatoriul de specialitate și spitale alocați de CAS pe final de an

Bani pentru medicamente, servicii medicale în ambulatoriul de specialitate și spitale alocați de CAS pe final de an

Bugetul alocat pentru anul 2019 pentru servicii medicale si medicamente a fost suplimentat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, ca urmare a rectificarii bugetare, cu suma de 28,8 milioane lei, valoarea totala a creditelor de angajament pentru acest an depasind 555 milioane lei. Sume suplimentare au fost alocate pentru medicamente cu si fara contributie personala, servicii medicale in ambulatoriul de specialitate si servicii medicale spitalicesti.

Bugetul alocat serviciilor medicale spitalicesti pentru anul 2019 a ajuns, ca urmare a rectificarii, la valoarea de 200,6 milioane lei. La acesta se adauga si sumele alocate spitalelor pentru plata cresterilor salariale ale personalului încadrat în unităţi sanitare publice, sume care au fost suplimentate cu 16,3 milioane lei, ajungand astfel la 191,47 milioane lei.

A fost suplimentat cu 19 milioane lei si bugetul necesar pentru plata certificatelor de concedii medicale depuse de angajatori, suma totala alocata in anul 2019 ajungand la 43,24 milioane lei.

“Suplimentarea bugetului Casei de Asigurari de Sanatate Suceava, aprobata de CNAS, permite derularea in bune conditii a contractelor incheiate cu furnizorii pentru serviciile medicale acordate asiguratilor din judetul nostrum” a punctat directorul CAS Suceava, dr. Claudiu Cobuz.

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto: 7 persoane au fost implicate într-un accident rutier pe raza comunei Ilișești

Astăzi în jurul orei 15:20, a avut loc un accident rutier pe raza comunei Ilișești. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.