Breaking News
Home / Actualitate / Material lemnos confiscat de polițiști

Material lemnos confiscat de polițiști

Comuna Sucevița
La 25.02.2020, ora 13.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A din comuna Sucevița, autoutilitara condusă de un localnic de 36 de ani care transporta material lemnos. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 5 metri steri lemn de foc din specia fag. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 539 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Comuna Vicovu de Jos
La 25.02.2020, ora 11.30, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DN 2E din comuna Vicovu de Jos, două autoutilitare care transportau material lemnos, una condusă de un bărbat de 48 de ani și cealaltă de o femeie de 23 de ani, ambii din comuna Sucevița. Întrucât existau suspiciuni cu privire la repetabilitatea transportului de material lemnos în baza aceloraşi avize de însoţire prezentate de conducătorii auto, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal cantitatea de 3,20 m.c. lemn de foc din specia fag, iar femeia transporta ilegal cantitatea de 3 m.c. lemn de foc din specia fag. Cei doi conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 1.047 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Comuna Putna
La 25.02.2020, ora 12.46, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DN 2H din comuna Putna, autoutilitara condusă de un bărbat de 28 de ani din oraşul Vicovu de Sus, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transporta a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,20 m.c. lemn de foc din
specia fag. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 203 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Orașul Frasin
La 25.02.2022, ora 20.08, un echipaj din cadrul Poliției orașului Frasin a oprit pentru control pe DN 17 din localitate, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 27 de ani din comuna Moara, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat neconcordanțe cu privire la datele menționate în avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto și materialul lemnos existent în mijlocul de transport, respectiv specificațiile și cantitatea, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea totală de 56,73 m.c. material lemnos, cu 10,22 m.c. mai mult decât cea înscrisă în documente. În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a societății comerciale emitente a avizelor de însoţire cu amendă în cuantum de 6.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat în plus, în valoare de 3.515 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Frasin.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Spitalului Județean Suceava beneficiază, începând de astăzi, de un cort tip tunel pentru pre-triajul pacientilor

Spitalului Județean Suceava beneficiază, începând de astăzi, de un cort tip tunel pentru pre-triajul pacientilor. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.