Breaking News
Home / Actualitate / Material lemnos confiscat de polițiști

Material lemnos confiscat de polițiști

La 25.06.2020, ora 02.45, o patrulă din cadrul din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza comunei Frătăuții Noi autoutilitara condusă de un localnic de 42 ani, care transporta material lemnos, cherestea de esenţă rășinoase de diferite dimensiuni. Cu ocazia verificării legalității transportului de material lemnos conducătorul auto a prezentat un aviz de însoțire secundar pentru cantitatea de 3.02 m.c. cherestea. Existând suspiciuni, în cauză au fost efectuate verificări și s-a stabilit faptul că, bărbatul de 42 de ani a efectuat un al doilea transport de cherestea în baza aceluiași aviz de însoțire, iar cantitatea de cherestea înscrisă în avizul prezentat nu corespunde cu cea transportată. În urma inventarierii specialiştii silvici au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 5.10 m.c. cherestea rășinoase, diverse dimensiuni, în valoare de 3.666,9 lei.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 Modificată, iar cantitatea de 5,10 m.c. cherestea a fost confiscată şi predată în custodia Ocolului Silvic Putna.

La 25.06.2020 lucrătorii Postului de Poliție Cârlibaba au fost sesizați de către lucrătorii silvici din cadrul Ocolului Silvic Dorna cu privire la faptul că, un localnic de 36 ani a tăiat fără drept și sustras mai mulți arbori de esență molid dintr-o pădure proprietate privată administrată de Ocolul Silvic Dorna. Lucrătorii Postului de poliție Cârlibaba s-au deplasat la fața locului ocazie cu care au constatat faptul că, în perioada mai-iunie 2020, bărbatul de 36 de ani a tăiat, pe lângă arborii marcați în partidă, 30 arbori nemarcați, cu un volum de 35,481 mc, cauzând un prejudiciu de 16321,5 lei, iar materialul lemnos l-a sustras de la cioată și l-a depozitat împreună cu lemnul marcat, în 7 stive, cu 104 bușteni, situate la baza parcelelor. Materialul lemnos identificat la fața locului, în volum de aproximativ 45 mc, a fost predat în custodie Ocolului Silvic Dorna.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăierea fără drept de arbori” și ,,furtul de arbori”, ce va fi soluţionat procedural.

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Bunuri în valoare de peste 12.000 lei confiscate de polițiști în cadrul acțiunii BLOCADA organizată de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice în Târgul de la Cumpărătura

La data de 11.07.2020, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în baza …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.