Breaking News
Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier

La 04.07.2020, ora 23.30, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, în timp ce desfășurau activități pe linie de poliție rutieră pe DN29A, pe raza localității Zvoriștea, au efectuat semnale regulamentare de oprire autoturismului condus de un tânăr de 23 ani, localnic, care figura în evidențe cu permisul de conducere cu restricții ,,Reținut” Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

La 04.07.2020, ora 21.55, a fost oprit de către polițiștii orașului Salcea, pe DN 29, în localitatea Dumbrăveni, mopedul condus de un bărbat de 36 ani, localnic. Întrucât conducătorul mopedului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, fiind verificat în baza de date s-a constatat că nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie. Bărbatul a fost transportat la UPU Suceava în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere„ și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La 04.07.2020, ora 09:05, polițiștii Secţiei 11 Poliţie Rurală Pojorâta în timp ce desfășurau activități de control a traficului rutier pe DJ 175 din com. Pojorâta, au efectuat semnal de oprire unui autoturism la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 26 ani, din com. Mitocu Dragomirnei. După verificari s-a stabilit că autoturismul face obiectul unui sechestru, conform unui dosar de executare. Cu ocazia verificării documentelor prezentate, respectiv a permisului de conducere având suspiciuni cu privire la legalitatea acestuia, existând posibilitatea de a prezenta un document fals, s-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliţiei, ocazie cu care s-a constatat că bărbatul de 26 de ani nu figurează ca deținător de permis de conducere valid pentru nicio categorie de vehicule. Fiind întrebat, susnumitul declară verbal faptul că a obținut permisul de conducere fals în anul 2017 contra sumei de 200 euro de la un cetățean ucrainean pe care nu îl cunoaște și că știa că nu are dreptul de a conduce nici o categorie de vehicul pe drumurile publice.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere’’, ,,falsul material în înscrisuri oficiale” și ,,uzul de fals”.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Atenție la circulația în condiții de iarnă!

Și în acest weekend, zilnic, peste 200 de polițiști au fost în teren acționând pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.