Home / Actualitate / Material lemnos în valoare de 31.845 lei confiscat de polițiști

Material lemnos în valoare de 31.845 lei confiscat de polițiști

În perioada 07.07-08.07.2020, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice împreună cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, s-au deplasat in comuna Stulpicani, pe un drum forestier unde a fost depistata autoutilitara condusă de un bărbat de 36 de ani din comuna Vadu Negrilesei care transporta material lemnos respectiv lemn rotund rășinoase.

Conducătorul auto nu a putut prezenta niciun aviz de însoțire al materialului lemnos, fapt pentru care s-a procedat la interogarea aplicației informatice, stabilindu-se faptul că, nu a fost generat nici un cod unic online. În urma inventarierii materialului lemnos de către specialiștii silvici, s-a stabilit că acesta a transportat fără aviz de însoțire cantitatea de 19,18 mc lemn rotund rășinoase. În cauză, s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto cu amendă in valoare de 10.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantitătii de 19,18 mc in valoare de 5.581 lei care a fost predată in custodie Ocolului Silvic Stulpicani.

În continuarea verificărilor, s-a stabilit faptul că, bărbatul de 36 de ani este administratorul unei societăţi comerciale din comuna Stulpicani, fapt pentru care s-a procedat la efectuarea controlului societătii pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase. În urma efectuării balantei dintre stocurile scriptice si stocurile faptice, echipa de control a constatat faptul că societatea sus-amintită a expediat fără avize de insotire a materialului lemnos cantitatea de 16,34 mc cherestea răsinoase si cantitatea de 84,40 mc lemn rotund răsinoase din depozitul societătii.

De asemenea, s-a constatat faptul că societatea sus-amintită, nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate in punctul de lucru.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale, reprezentată de bărbatul de 36 de ani, aplicandu-se 2 sancţiuni contravenționale in valoare de 15.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 16,34 mc cherestea răsinoase in valoare de 11.748 lei și a 84,40 m.c. lemn lucru rășinoase în valoare de 14.516 lei.

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 25.09.2020, ora 07:00, un bărbat de 30 de ani, din mun. Fălticeni, în timp …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.