Ample acțiuni în zonele aglomerate din județul Suceava, se verifică modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă. În cursul  zile de sâmbătă, activitatile au fost concentrate in zona Gura Humorului, Cacica, Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii din cadrul IPJ Suceava, împreună cu  jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, acționează în zonele aglomerate din județul Suceava și verifică modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Sunt vizate, în special, localurile publice care au deschise terase, parcurile, zonele centrelor comerciale, piețe, târguri dar și gările, autogările și mijloacele de transport în comun.

In cursul zilei de ieri au actionat pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2 si verificarea modului de respectare a masurilor de protectie peste 100 de politisti, jandarmi, lucrători ISU dar si specialiști din cadrul ITM, DSP, DSVSA. Au fost verificate 68 de societati comerciale si au fost aplicate 15 sanctiuni contraventionale pentru nerepectarea masurilor de protectie individuala sau pentru nerespectarea măsurilor de duminuare a riscului de catre agenții economici, valoarea sancțiunilor fiind de 2565 lei.  In aceasta perioada sunt intensificate acțiunile de verificare si control, scopul fiind in principal responsabilizare a cetățenilor dar si a agenților economici.
In cursul  zile de sâmbătă,  activitatile au fost concentrate in zona Gura Humorului, Cacica, Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei.

Acțiunile se încadrează în măsurile dispuse la nivelul Ministerului Afacetilor Interne, prevenirea infectării cu Covid 19 fiind o prioritate națională ce presupune un mod de acțiune integrat al tuturor instituțiilor și entităților cu atribuții în domeniu dar și un grad crescut de responsabilitate socială.

Acțiunile vor continua zilnic, urmând a se desfășura cu efective suplimentare si in sistem integrat cu participarea partenerilor institutionali.

Activitățile au în primul rând un rol de responsabilizare și conștientizare a cetățenilor cu privire la pericolele asociate nerespectării măsurilor de siguranță.

Mulțumim partenerilor mass-media care au fost alături de noi în acest efort comun de responsabilizare socială.

Privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii COVID-19, se recomandă:
•          purtarea corectă a măştii de protecţie în spaţii închise, aruncarea acesteia după folosire într-un recipient de gunoi cu capac, urmată imediat de spălarea mâinilor cu apă şi săpun şi/sau dezinfectarea cu soluíi pe bază de alcool;
•          spălarea frecventă a mânilor cu apă şi săpun şi folosirea de soluţii dezinfectante pe bază de alcool;
•          păstrarea distanţei de cel putin 1,5 metri între persoane;
•          curăţarea periodică a suprafeţelor de contact (mânere, mese etc) cu soluţíe dezinfectantă;
•          în cazul apariţiei simptomatologiei specifice COVID-19, se va apela numărul unic de urgenţă 112;
•          consultarea periodică a site-urilor oficiale, în vederea informării asupra evoluţiei prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Ultima oră: Foto | Un autoturism în care se aflau trei persoane, a intrat într-un stâlp pe raza localității Prisaca Dornei

Un autoturism a intrat într-un stâlp de electricitate duminică seară, în jurul orei 19.30,pe raza …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.