Home / Actualitate / Evenimente rutiere cercetate de polițiști

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 18.07.2020, la ora 14:32, poliţiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe raza localității Bivolărie a avut loc un accident rutier, o persoană necesitând îngrijiri medicale. Din primele verificări şi din declaraţiile verbale ale conducătorilor de autoturisme a rezultat faptul că un bărbat în vârstă de 24 de ani din loc Bivolărie, oraşul Vicovu de Sus, în timp ce conducea autoturismul pe strada Miron Costin cu intenția de a intra pe drumul DN2H, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului care circula regulamentar pe drumul DN2H, condus de un bărbat în vârstă de 67 din sat Cătămărești-Deal, com. Mihai Eminescu, jud. Botoșani, intrând în coluziune cu acesta. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei femei de 65 ani din mun. Iași, în calitate de pasager al autoturismul condus de bărbatul de 65 de ani. Victimei i-au fost acordate îngrijiri medicale de către un echipaj al ambulanţei, însă aceasta a refuzat transportul la o unitate medicală.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest. Șoferul de 24 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o îmbibație alcoolică de 0,14 mg/L alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind testat și bărbatul de 65 de ani, rezultatul fiind negativ. Ambii conducători, au fost transportaţi la Spitalul Municipal Rădăuţi unde li s-au recoltat câte o probă biologică de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunea de vătămare corporală din culpă”, bărbatul de 24 de ani fiind sancționat contravențional pentru ”conducerea sub influența băuturilor alcoolice pe drumurile publice”, precum și ”neacordarea de prioritate”.

La 18.07.2020 în jurul orei 15.30, un bărbat de 24 ani, în timp ce conducea pe DN 17 autotrenul cu remorcă încărcat cu material lemnos din direcția C-lung Moldovenesc – Gura Humorului, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de mers, remorca răsturnându-se peste un autoturism, staționat în afara părții carosabile spre mun. Clung Moldovenesc. Lângă autoturism se aflau 2 persoane, respectiv o femeie de 49 ani din mun. Iași și fiul acesteia de 10 ani, care au suferit vătămări corporale fiind transportate la Spitalul Orășenesc din Gura Humorului pentru acordarea de îngrijiri medicale. De asemenea, în urma căderii materialului lemnos, a fost surprins și pe un bărbat de 52 ani din sat Moisica, com. Smeni, jud.Buzău, care a suferit vătămări corporale ușoare.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunea de vătămare corporală din culpă”.

La 18.07.2020, orele 18:18, pe raza localității Hânțești, autoturismul condus de un bărbat de 43 ani din mun. Suceava, pe DJ 208 D, dinspre Siminicea spre Adâncata, a surprins și accidentat ușor pe o minoră de 13 ani din com. Hânțești, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără a se asigura. În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunea de vătămare corporală din culpă”.

La 18.07.2020, în jurul orei 21:15, un bărbat de 71 ani din com. Cornu Luncii a condus autoturismul pe D.N. 2 E, pe raza localității Brăiești, com. Cornu Luncii, din direcția Spătărești către Gura Humorului, iar în loc. Brăiești, a pierdut controlul direcției, a intrat pe contrasens în șanțul de pe partea stângă, având în vedere direcția sa de mers. În urma accidentului a rezultat autoaccidentarea ușoară a șoferului. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. În momentul accidentului, acesta nu folosea centura de siguranță. Efectuând verificări în baza de date s-a stabilit că bărbatul de 71 de ani are permisul de conducere reținut.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunea de vătămare corporală din culpă și „conducere fără permis”.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Transporta material lemnos fără aviz de însoțire valabil

Sâmbătă, 17 octombrie a.c., în jurul orei 10.30, un echipaj de jandarmerie a depistat pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.