Breaking News
Home / Actualitate / Foto: Activități jandarmi 20 iulie

Foto: Activități jandarmi 20 iulie

  1. Punerea în circulație a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată

În data de 19.07.2020, în jurul orei 11.00, pe timpul executării misiunilor specifice, un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava a constatat faptul că un bărbat ce se afla în parcarea din apropierea unui centru comercial din municipiul Suceava, avea expuse spre vânzare, pe o tarabă, mai multe articole de îmbrăcăminte inscripționate cu diverse mărci cunoscute.

Jandarmii au procedat la legitimarea acestuia, constatând că bărbatul este în vârstă de 28 de ani şi are domiciliul în municipiul Bistrița, județul Bistrița Năsăud.

Pe taraba amplasată în parcare, erau expuse spre vânzare 38 articole de îmbrăcăminte, 25 cutii de parfum și 15 bucăți ochelari de soare, toate inscripționate cu diverse mărci cunoscute pentru care nu existau documente justificative. În acest caz, jandarmii au întocmit actele de sesizare privind săvârșirea unei fapte susceptibile a fi infracțiunea de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, care au fost predate, împreună cu bunurile, Serviciului Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava pentru continuarea cercetărilor. Totodată, au fost confiscate alte 6 bunuri (cuțite de bucătărie) în valoare de 120 lei pentru vânzarea acestora în alte locuri decât cele stabilite de lege, faptă prevăzută și sancționată de Legea nr.12 din 1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

2. Pescuit ilegal

Duminică 19 iulie a.c., jandarmii suceveni au desfăşurat, o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zona Acumulărilor Rogojeşti, Hânțești și Lipoveni din judeţul Suceava.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 15 sancțiuni în valoare de 1800 lei pentru: pescuit fără permis, pescuit în scop comercial pe cursul unei ape curgătoare în zona de 500 m aval de baraj și pescuit cu mai mult de 4 lansete în apă, fapte prevăzute și sancționate de Ordonanța de urgență nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va acţiona şi în perioada următoare pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul.

Foto:

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

COMITETUL NAŢIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ A APROBAT LISTA ȚĂRILOR DE RISC EPIDEMIOLOGIC RIDICAT PENTRU CARE SE INSTITUIE MĂSURA CARANTINEI ASUPRA PERSOANELOR CARE SOSESC ÎN ROMÂNIA

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 26.10.2020, Hotărârea numărul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.