Home / Actualitate / La nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.653 de persoane declarate vindecate

La nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.653 de persoane declarate vindecate

Astăzi, 20.07.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3653 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 9 persoane diagnosticate cu Covid – 19.

Din totalul celor 488 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 95 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 122 pacienți sunt în zona tampon și 271 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 95 pacienți diagnosticați Covid- 19, 65 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 24 forme ușoare, iar 6 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din cei 6 pacienți aflați în secția ATI cinci sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 17 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 18 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 56 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 29 au câte un caz în evoluție, 23 au sub cinci cazuri în evoluție, 2 au sub zece cazuri în evoluție iar 4 au peste zece cazuri în evoluție.

Recomandăm cetățenilor să manifeste seriozitate și responsabilitate în ceea ce privește respectarea măsurilor de distanțare fizică și a celor de igienă sanitară, pentru a nu pune în pericol atât propria viață cât și întreaga comunitate.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritățile instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 25.09.2020, ora 07:00, un bărbat de 30 de ani, din mun. Fălticeni, în timp …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.