Home / Actualitate / Activitatea de control a Gărzii Forestiere Suceava în data 04.08.2020

Activitatea de control a Gărzii Forestiere Suceava în data 04.08.2020

Garda Forestieră Suceava efectuează verificări atât pe drumul public, în cooperare cu reprezentanții I.P.J. Suceava, cât și în fond forestier pentru identificarea și sancționarea faptelor ilicite privind regimul silvic.

În data de 04.08.2020 în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Suceava precum și în baza unor informații din partea unui activist de mediu, au fost demarate verificări în fondul forestier din zona Moldovița.

În raza unui canton silvic arondat O.S. Moldovița din cadrul Direcției Silvice Suceava, au fost identificate mai multe cioate din grupa de specii rășinoase care totalizau un volum de 39,635mc cu o valoare a prejudiciului de aproape 40 000 lei, valoare ce include TVA, și care va fi recuperată de la cei găsiți vinovați, după efectuarea cercetărilor specifice de către lucrătorii din cadrul I.P.J. Suceava.

Reamintim pe această calefaptul că în cazul în care prejudiciul constatat s-a produs într-un parchet autorizat spre exploatare, titularului autorizației de exploatare i se va propune retragerea Atestatului de exploatare, la solicitarea înaintată de Garda Forestieră Suceava către Comisia de atestare a operatorilor economici pentru activitatea de exploatare forestieră.

Verificările vor continua vizând și alte locații suspecte sub aspectul legalității recoltării materialului lemnos precum și punerea pe piață așa cum prevede REGULAMENTUL (UE) NR. 995/2010 din 20 octombrie 2010 de stabilire a obligațiilor care revin operatorilor care introduc pe piață lemn și produse din lemn, cât și legislația specifică în vigoare.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Un adult și doi minori au ajuns la spital, în urma unui accident rutier în zona Torino

Un accident rutier a avut loc astăzi dimineață, în zona “Torino”, Burdujeni. În accident două …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.