Aproximativ 200 de copii din toată țara au participat la Festivalul Internațional de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineri „Voci de îngeri” de la Suceava in cele trei zile de desfasurare

În perioada 14-16 august, la Complexul Turistic „Conacul Domnesc” s-a desfăşurat cea de-a III-a ediţie a concursului care initial fusese programat in aprilie si care s-a amanat de doua ori pana acum datorita crizei sanitare in care ne aflam.

Concursul s-a desfasurat in aer liber cu respectarea măsurilor și regulilor precizate pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19. Participanții și susținătorii concurenților au păstrat distanța socială și au purtat măști.

Juriul a fost compus din nume prestigioase din domeniul muzicii ușoare și a culturii românești, compozitori, artiști interpreți si profesori de muzica: Mihai Alexandru – compozitor, (presedintele juriului), Luminita Anghel – artist, Marcel Iorga – compozitor, Florin Fodor – Conf. Univ. Dr. in muzica, director Fly Music Romania, Aurelian Temisan – artist, Claudiu Bulete – compozitor si Andrei Morar – profesor de muzica, directorul Festivalului Voci de Ingeri.

Festivalul organizat de Asociatia Culturala Romantic Art a avut ca scop promovarea creației și artei interpretative, descoperirea și promovarea copiilor și tinerilor talentați în interpretarea muzicii ușoare (pop) specifice vârstei, dezvoltarea spiritului de competiție și corectitudine între copii și tineri de vârste apropiate, dorindu-se a fi și prilej de bucurie, întâlnire, cunoaştere şi prietenie între participanţi.

Concursul s-a adresat copiilor și tinerilor din palatele și cluburile copiilor, grădinițe, școli, licee, asociații culturale și școli private din ţară și din Republica Moldova, reunind aproximativ 200 de participanți.

Marele trofeu al festivalului a fost cucerit de Adnana Mocanu din Galati in varsta de 11 ani, cea care a interpretat o superba melodie balcanica intr-un stil absolut original. La finalul maratonului muzical Luminita Anghel, Aurelian Temisan dar si Astrid Muthu castigatoarea de anul trecut a manifestarii, au sustinut recitaluri.

Concursul a avut trei sectiuni: Sectiunea Debut, la care au participat peste 70 de copii cu varste intre 4-14 ani fara experienta scenica, Sectiunea Solisti unde s-au inscris peste 160 de copii si tineri cu varste cuprinse intre 6 – 20 ani si Sectiunea Grupuri mici la care au evoluat 5 grupuri. In acest an Asociatia Culturala Romantic Art pe langa Marele Trofeu al Festivalului, Trofeele de categorie, premiile I, II, III si mentiuni, a mai oferit la sectiunea Debut -Trofeul Debut care a fost castigat de Teona Ciubotariu, o fetita in varsta de 8 ani din Suceava iar la Sectiunea Solisti au mai fost acordate inca patru mari trofee castigate in urmatoarea ordine: Trofeul Kids – Maya Siladi – Oradea (cat.8-9 ani), Trofeul Junior – Alessia Pop – Suceava (cat.11-12 ani), Trofeul Adolescent – Andy Nicholass Neagu – Barlad (cat. 13-14 ani) si Trofeul New Generation – Lavinia Jitariu – Suceava (cat.14-16 ani).

Marele Trofeu “Voci de Ingeri” 2020 a fost inmanat castigatoarei Adnana Mocanu de domnul primar Ion Lungu care a acceptat cu drag invitatia organizatorilor de a participa la decernarea premiilor si spectacolul oferit de invitatii festivalului.

Ne bucuram ca am reusit sa sustinem acest eveniment care i-a bucurat efectiv pe copii, mai ales ca unii dintre ei nu participasera la nici un festival anul acesta, ca urmare a ceea ce se intampla in tara. Parcurgem vremuri neobisnuite, insa Suceava a demonstrat ca se poate organiza un asemenea festival, chiar daca a fost greu incercata in ultimele luni.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Ultima oră: Foto | Un autoturism în care se aflau trei persoane, a intrat într-un stâlp pe raza localității Prisaca Dornei

Un autoturism a intrat într-un stâlp de electricitate duminică seară, în jurul orei 19.30,pe raza …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.