Breaking News
Home / Actualitate / La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 366 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 366 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție

Astăzi, 20.08.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4128 de persoane declarate vindecateLa nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 7 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 22 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 579 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 187 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 93 pacienți sunt în zona tampon și 299 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 187 pacienți diagnosticați Covid- 19, 102 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 66 forme ușoare, iar 19 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care cinci sunt ventilați mecanic. La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 67 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 39734 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 493 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 458 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 94 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 36 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 31 au câte un caz în evoluție, 23 au sub cinci cazuri în evoluție, 15 au sub zece cazuri în evoluție iar 9 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 366 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În cursul zilei de 19.08.2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 417 persoane.

De asemenea, au fost verificate 55 societăți comerciale. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale și nici nu au fost constatate infracțiuni privind nerespectarea măsurilor de protecție individuală sau neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Peste 400 de șoferi testați cu aparatul etilotest în cadrul unei acțiuni de prevenire a accidentelor pe fondul consumului de alcool

În contextul situației operative existente la nivelul județului Suceava precum și în scopul impunerii unui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.