Breaking News
Home / Actualitate / La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 360 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 360 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție

Astăzi, 21.08.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4153 de persoane declarate vindecate. La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 8 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 25 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 570 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 156 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 109 pacienți sunt în zona tampon și 305 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 156 pacienți diagnosticați Covid- 19, 100 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 39 forme ușoare, iar 17 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care cinci sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 325 de paturi libere din care 40 pentru pacienți Covid-19, 192 în sectorul Non-Covid și 93 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 10 paturi dintre care 3 în sectorul Covid și 7 pentru pacienți non- Covid și 26 de ventilatoare din care 7 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 69 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La Spitalul Municipal Rădăuți în secția ATI sunt disponibile 8 paturi dintre care 7 sunt dotate cu ventilatoare.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 40344 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 610 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 472 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 76 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 39 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 28 au câte un caz în evoluție, 24 au sub cinci cazuri în evoluție, 16 au sub zece cazuri în evoluție iar 7 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 360 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În cursul zilei de 20.08.2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 442 persoane. De asemenea, au fost verificate 63 societăți comerciale și au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

COMITETUL NAŢIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ A APROBAT LISTA ȚĂRILOR DE RISC EPIDEMIOLOGIC RIDICAT PENTRU CARE SE INSTITUIE MĂSURA CARANTINEI ASUPRA PERSOANELOR CARE SOSESC ÎN ROMÂNIA

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 26.10.2020, Hotărârea numărul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.