Home / Actualitate / Material lemnos confiscat de polițiști

Material lemnos confiscat de polițiști

La 20.08.2020, în jurul orelor 17:45, o patrulă din cadrul Secţiei 11 Poliţie Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe raza localităţii autoutilitara condusă de un bărbat de 21 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc care transporta material lemnos. Din verificările efectuate poliţiştii au constatat că bărbatul de 21 de ani nu deţine aviz de însoţire pentru materialul lemnos transportat, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, în autoutilitară se află 4,10 mc material lemnos, lemn foc de esenţă molid.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 430,5 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Pojorâta.

La 20.08.2020, orele 22:05, Secţia 3 Poliţie Rurală Marginea a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că o autoutilitară urmează să efectueze un transport de material lemnos, iar avizul urmează să fie emis din alt loc din care provine materialul lemnos. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, în comuna Suceviţa, iar în jurul orelor 22.40 au identificat autoutilitara în cauză, condusă de un bărbat din comuna Marginea, care transporta material lemnos. Conducătorul auto a declarat că materialul lemnos aparţine unei societăţi comerciale din comuna Volovăţ şi nu deţine asupra sa avizul de însoţire pentru materialul lemnos transportat. Ulterior administratorul societăţii, un bărbat de 31 de ani din comuna Volovăţa prezentat poliţiştilor un aviz de însoţire secundar pentru cantitatea de 19,28 m.c. lemn rotund de esenţă brad. În urma vizualizării imaginilor şi înregistrărilor video s-au confirmat suspiciunile potrivit cărora autoutilitara condusă de bărbatul din comuna Marginea a efectuat două transporturi de material lemnos în baza aceluiaşi aviz de însoţire.

În cauză a fost sancţionată contravenţional societatea emitentă a avizului de însoţire, iar materialul lemnos transportat a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Totodată, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”, ce va fi soluţionat procedural.

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Un adult și doi minori au ajuns la spital, în urma unui accident rutier în zona Torino

Un accident rutier a avut loc astăzi dimineață, în zona “Torino”, Burdujeni. În accident două …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.