Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Sancțiuni contravenționale în valoare de 175.895 lei aplicate de polițiști

În perioada 22.08-23.08.2020, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ au organizat o acţiune preventiv-reactivă pe linia prevenirii şi combaterii nerespectării regimului legal de viteză de către conducătorii auto, ocazie cu care au fost aplicate 312 sancțiuni contravenționale în valoare de 175.895 lei.

În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 23 permise de conducere, au retras 6 certificate de înmatriculare și au constatat 4 infracțiuni la regimul rutier.

Exemple:

La data de 23.08.2020, un echipaj rutier a oprit pentru control pe DC 86B, în comuna Cârlibaba autoturismul condus de un localnic de 65 de ani. În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date s-a constatat faptul că, bărbatul de 65 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare provizoriu aparţin altui autoturism.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere” şi „ conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.

La data de 21.08.2020, un echipaj rutier a oprit pentru control pe raza comunei Fântânele autoturismul condus de un localnic de 53 de ani. În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 53 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier. Întrucât emana halenă alcoolică conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluţionat procedural.

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Ultima oră: Foto | Un autoturism în care se aflau trei persoane, a intrat într-un stâlp pe raza localității Prisaca Dornei

Un autoturism a intrat într-un stâlp de electricitate duminică seară, în jurul orei 19.30,pe raza …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.