Breaking News
Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier

La 29.08.2020, ora 0803 , un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției Mun. Vatra Dornei ce se afla în acțiune pe linie de viteză pe DN 17 Dorna Candrenilor, a depistat un autovehicul ce tracta o remorca și care circula cu viteza de 90 km/h în localitate. Având în vedere cele constatate, s-a procedat la oprirea autovehiculului în cauză, constatându-se că era condus deun bărbat de 27 ani, din Republica Moldova, care figurează în baza de date cu „permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul de vehicule condus”. Autovehiculul i-a fost încredințat pentru a fi condus pe drumurile publice de un alt bărbat de 47 ani, din mun. București.

S-a întocmit dosar penal conform art. 335 alin. 2 și art. 335 alin. 3 din Cod Penal.

La 29.08.2020, ora 18:30, patrula de poliţie din cadrul SPR 2 Ipoteşti, a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat de 42 ani, din com. Fântânele, despre faptul că la ieșirea din Bănești spre Fântânele s-a produs un accident rutier cu victimă. Cu ocazia deplasării la fața locului s-a stabilit că la data de 29.08.2020, în jurul orei 18:25, bărbatul de 42 de ani, în timp ce se deplasa cu autoturismul proprietate personală pe DJ 290 pe direcția Bănești-Fântânele, la intersecția cu drumul denumit popular ,,drumul Hălții,, a fost izbit din spate de către un moped. Conducătorul mopedului a fost identificat în persoana unui tânăr de 22 ani, localnic, care a refuzat să se deplaseze la spital cu ambulanța sosită la fața locului, declarând pe propria răspundere că nu necesită îngrijiri medicale. Cu ocazia verificării bazelor de date ale Poliției Române s-a stabilit că tânărul de 22 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat. Întrucât tânărul de 22 de ani emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto de 42 de ani a fost și el testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. După testarea cu aparatul etilotest, s-a procedat la conducerea tânărului de 22 de ani la Spitalul Judeţean Suceava – Unitatea Primiri Urgenţe unde în aplicarea prevederilor art. 190 C.pr. pen., i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și, ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

La 29.08.2020, ora 23:00, lucrătorii Poliției Orașului Salcea au oprit pentru control un moped care nu avea montate plăcuțe de înmatriculare, condus de către un bărbat de 38 ani, din com. Siminicea, care nu posedă permis de conducere. Mopedul nu figurează ca fiind înmatriculat și întrucât cel în cauză emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au prelevat probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „Punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Atenție la circulația în condiții de iarnă!

Și în acest weekend, zilnic, peste 200 de polițiști au fost în teren acționând pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.