Home / Actualitate / Atenție la conducerea bicicletelor, mopedelor și motocicletelor pe drumurile publice!

Atenție la conducerea bicicletelor, mopedelor și motocicletelor pe drumurile publice!

Având în vedere valorile crescute de trafic înregistrate în zilele de weekend polițiștii au acționat cu efective sporite și au folosit toate aparatele radar pe principalele artere din județ. În cursul zilei de ieri nu s-a înregistrat niciun accident rutier cu victime cu implicarea șoferilor de autovehicule. Cu toate acestea, mai multe persoane au ajuns la spital ca urmare a unor evenimente în calitate de bicicliști sau conducători de mopede și motociclete. Polițiștii atrag încă o dată atenția asupra modului de conducere a bicicletelor și vă atenționează să nu conduceți astfel de vehicule după ce ați consumat alcool.

La 30.08.2020, ora 05.30, un tânăr de 19 ani, din com. Stroiești, în timp ce se întorcea spre casă pe bicicletă, pe raza localității Stroiești, pe un drum comunal neclasificat, s-a dezechilibrat și a căzut de pe bicicletă. Tânărul a apelat-o telefonic pe sora sa, care s-a deplasat la fața locului și l-a condus la domiciliu. Deoarece acesta acuza dureri, mama sa a apelat SNUAU 112 pentru a fi transportat la Spitalul Județean Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-a recoltat probă biologică pentru stabilirea alcoolemiei.

S-a întocmit dosarul penal privind infracțiunea de „vătămare corporala din culpa”.

La 30.08.2020, ora 15.56, un bărbat de 61 ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc, a condus motocicleta pe DN 17 – în afara localităţii Poiana Stampei, comuna Poiana Stampei, din direcţia Bistriţa către Vatra Dornei pe DN 17, iar într-o curbă periculoasă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a căzut pe asfalt. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului motocicletei care a fost transportat la Spitalul mun. Vatra Dornei. Conducătorul motocicletei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar la Spitalul municipal Vatra Dornei i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei

S-a întocmit dosarul penal privind infracțiunea de „vătămare corporala din culpa”.

La 30.08.2020, ora 17.25,echipajul de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a fost sesizat cu privire la autoaccidentarea unui biciclist. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde a constatat că o persoană de sex masculin căzuse cu bicicleta pe DJ 178, de pe raza com. Volovăț, suferind leziuni la nivelul capului și fusese preluată de un echipaj de ambulanță. S-a stabilit că la data de 30.08.2020, în jurul orei 17.20, un bărbat de 44 ani, din com. Marginea, se deplasa în calitate de biciclist pe D.J. 178, din com. Volovăț, având direcția de deplasare dinspre com. Burla spre centrul com. Volovăț. Ajuns pe sector de drum în pantă, biciclistul s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a biciclistului care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul mun. Rădăuți. S-a dispus prin ordonanță recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei de către polițiști din cadrul Biroului Rutier, întrucât nu a putut fi testat cu aparatul etilotest.

S-a întocmit dosarul penal privind infracțiunea de „vătămare corporala din culpa”.

La 30.08.2020, în jurul orei 19.12, un bărbat de 54 de ani, din mun. Brașov, în timp ce conducea imprudent bicicleta, pe str. Larga din com. Mănăstirea Humorului, din direcția D.J.177 spre str. Mihai Eminescu, fiind sub influența băuturilor alcoolice, s-a dezechilibrat, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a căzut pe partea carosabilă. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, în vederea acordării îngrijirilor medicale. Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, celui în cauză recoltându-i-se mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Femeie din județul Vaslui dispărută

     Poliţia desfăşoară activităţi de căutare şi identificare a lui ROȘU ELENA, de 58 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.