Foto: Arme de vânătoare şi alice fără documente de provenienţă, depistate cu ajutorul câinelui Abay

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit, cu ajutorul câinelui Abay din dotarea Poliției de Frontieră, ascunse în bagajele unui bărbat, două arme de vânătoare şi 493 bucăţi alice, pentru care persoana nu deţinea documente de provenienţă.

În data de 30 august a.c., în jurul orei 22.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, un bărbat în vârstă de 50 de ani, la volanul unui microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina, ce avea ca destinaţie finală Italia.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Astfel, au fost descoperite, cu ajutorul câinelui Abay din dotarea Poliției de Frontieră, specializat în detectare de explozibil, ascunse în bagajele personale ale bărbatului, două arme de vânătoare (o puşcă cu aer comprimat Fenix şi o puşcă de vânătoare Huberius-Suhl), precum şi 493 bucăţi alice, pentru care persoana nu deţinea documente legale de provenienţă.

În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră i-au întocmit şoferului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar cele două arme de vânătoare şi alicele, în valoare de aproximativ 1.800 lei, au fost ridicate în vederea confiscării şi urmează să fie predate colegilor din cadrul I.P.J. Suceava, pentru continuarea cercetărilor.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.