Breaking News
Home / Actualitate / Material lemnos confiscat de polițiști

Material lemnos confiscat de polițiști

În data de 01.09.2020, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în timp ce acționau pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, pe raza satului Poiana Mărului, com. Mălini, au oprit pentru control ansamblul rutier care circula din direcția Poiana Mărului, șoferul prezentând documentele personale, ale vehiculelor și avizul de însoțire din data de 01.09.2020, în care era înscrisă cantitatea de de 68,28 m.c. cherestea rășinoase. Întrucât lucrătorii de poliție au observat din documentație că prezența camionului pe raza Poiana Mărului, com. Mălini nu era justificată, fiind suspect că a încărcat materialul lemnos din altă locație decât cea înscrisă în avizul de însoțire, s-au dispus verificări suplimentare. S-a procedat la vizionarea camerelor de supraveghere de pe raza comunei Mălini, ocazie cu care s-a constatat că ansamblul auto nu s-a deplasat din localitatea Pâraie în satul Poiana Mărului, în intervalul orar din care i s-a eliberat avizul și până în momentul în care a fost oprit de echipajul de poliție respectiv 12.55-13.53. Având în vedere rezultatul verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că materialul lemnos a fost transportat fără proveniență legală, din alt loc decât cel înscris în avizul de însoțire.

În continuare s-a procedat la conducerea ansamblului auto la ocolul Silvic Mălini unde materialul lemnos a fost inventariat de specialiștii silvici, rezultând un volum total de 59,48 m.c.

S-a dispus sancționarea contravențională a sicetății comerciale din localitatea Pâraie, jud. Suceava cu amendă în cuantum de 10.000 lei iar ca măsură complementară, confiscarea cantității de 59,48 m.c. cherestea rășinoase în valoare de 42.766,12 lei, ce a fost predată în custodie O.S. Mălini. În continuarea verificărilor, s-a procedat la efectuarea unui control la depozitul societății, ocazie cu care în urma efectuării balanței dintre stocurile scriptice și faptice, s-a constatat că societatea amintită mai sus, deținea în depozit cantitatea de 4,77 m.c. cherestea rășinoase fără documente de proveniență legala. De asemenea s-a constatat că depozitul societății nu era împrejmuit conform prevederilor legale.

În urma celor constatate s-a dispus sancționarea unității economice cu două amenzi în cuantum de 6.000 lei, iar ca măsură complementară, confiscarea cantității de 4,77 m.c. cherestea rășinoase în valoare de 3.429,63lei.

La 01.09.2020, ora 11.55, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata au oprit pentru control pe DJ 208 U din sat/comuna Mitocu Dragomirnei, autoutilitara condusă de către un bărbat de 27 de ani, din localitatea Drăgoiești, care transporta material lemnos (cherestea) fără documente de provenință, respectiv fără a deține aviz de însoțire primar aferent transportului în vederea stabilirii legalității acestuia. Autoutilitara a fost condusă la sediul O.S. Adâncata unde în urma inventarierii materialului lemnos de a rezultat cantitatea de 1,77 mc cherestea, evaluată la 1272,63 lei. Materialul lemnos a fost ridicat și predat în custodie O.S. Adâncata.

Șoferul a fost sancţionat contravenţional conform art. 19 alin 1 lit. b din Legea nr 171/2010.

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

COMITETUL NAŢIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ A APROBAT LISTA ȚĂRILOR DE RISC EPIDEMIOLOGIC RIDICAT PENTRU CARE SE INSTITUIE MĂSURA CARANTINEI ASUPRA PERSOANELOR CARE SOSESC ÎN ROMÂNIA

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 26.10.2020, Hotărârea numărul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.