Home / Actualitate / Tânăr reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

Tânăr reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

La 29.08.2020, polițiștii SPR 3 Marginea, în timp ce desfășurau activități de poliție rutieră pe DC 41, raza satului Țibeni, comuna Satu Mare, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care nu avea montată plăcuță cu număr de înmatriculare în partea din față. Conducătorul auto nu a respectat semnalele de oprire efectuate de către polițiștii rutieri, ocolind autospeciala de poliție pe un teren viran, după care s-a deplasat în mare viteză spre ieșirea din satul Țibeni. În autoturism au fost observate două persoane, respectiv conducătorul auto de sex masculin, iar pasagerul de sex feminin. S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză folosindu-se semnalele acustice și luminoase în funcțiune, de pe raza satului Țibeni, până în orașul Milișăuți, acesta folosind o rută alternativă, întorcându-se în satul Țibeni din comuna Satu Mare, autoturismul fiind în permanență în raza vizuală a lucrătorilor de poliție, urmărirea desfășurându-se pe o distanță de aproximativ 15 km.

La intrare în satul Țibeni, conducătorul auto a virat spre stânga pe un drum neclasificat, iar la un moment dat a efectuat un viraj la stânga și a pierdut controlul autoturismului, intrând cu rotile din față într-un șanț, nefiind posibilă continuarea deplasării.

Astfel, conducătorul auto, însoțit de către pasagera de sex feminin, au părăsit autoturismul, fugind către o lizieră din apropierea râului Suceava.

S-a procedat la urmărirea pedestră a acestora, fiind ajunsă din urmă persoana de sex feminin, care a fost imobilizată, iar persoana de sex masculin a trecut prin râul Suceava, îndreptându-se către o zonă împădurită, loc în care aceasta a fost pierdută din raza vizuală. Cu această ocazie, s-a procedat la legitimarea tinerei, stabilindu-se că este o minoră de 16 ani, din com. Satu Mare, iar conducătorul auto s-a stabilit că este un tânăr de 19 ani, din com. Iaslovăț, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Efectuându-se verificări cu privire la valabilitatea poliței RCA și a inspecției tehnice periodice, s-a constatat că acestea nu au valabilitate.

S-a întocmit dosar penal, iar în urma continării cercetărilor conducătorul auto de 19 ani a fost localizat, condus la sediul poliției și audiat, ulterior la 01.09.2020, prin ordonanța organelor de urmărire penală din cadrul SPR 3 Marginea, dispunându-se reținerea tânărului de 19 ani pentru o perioadă de 24 de ore, începând din data de 01.09.2020, orele 14,30, până la data de 02.09.2020 orele 14,30.

Tânărul a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Un adult și doi minori au ajuns la spital, în urma unui accident rutier în zona Torino

Un accident rutier a avut loc astăzi dimineață, în zona “Torino”, Burdujeni. În accident două …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.