La nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4.549 de persoane declarate vindecate

Astăzi, 06.09.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4549 de persoane declarate vindecate. La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 7 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 17 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 503 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 156 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 87 pacienți sunt în zona tampon și 223 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 156 pacienți diagnosticați Covid- 19, 117 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 29 forme ușoare, iar 10 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care doi sunt ventilați mecanic. Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 374 de paturi libere din care 33 pentru pacienți Covid-19, 224 în sectorul Non-Covid și 118 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 8 paturi pentru pacienți non- Covid și 23 de ventilatoare din care 5 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 86 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 45768 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 291 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 456 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 156 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 38 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 22 au câte un caz în evoluție, 33 au sub cinci cazuri în evoluție, 11 au sub zece cazuri în evoluție iar 10 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 442 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

In cursul zilei de 05 septembrie 2020 politistii au desfasurat activități in context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor si interdictiilor impuse 475 de persoane. De asemenea, au fost verificate 53 de societăți comerciale. Au fost aplicate 2 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform Legii 55/2020.

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulata a cazurilor de infectare este de 0.58 la mia de locuitori.

La data prezentului comunicat în județul Suceava, din cele 114 de unități administrativ teritoriale, 97 sunt incadrate in scenariul verde, avand o incidenta de infectare de sub 1 la mia de locuitori si 17 localitati sunt incadrate in scenariul galben, avand o incidenta a cazurilor de infectare de peste 1 la mia de locuitori.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

26 de sancțiuni contravenționale cu o valoare de 3600 de lei au fost aplicate de jandarmii suceveni pentru pescuit ilegal

În perioada 22-24 ianuarie a.c., jandarmii suceveni au desfăşurat, în comun cu Asociația Club Sportiv …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.